Gül'ü Kızdıran Soru

Gülü Kızdıran Soru
Hayrünnisa Gül’ün ilkokulda başörtüsüne karşı çıkan açıklamasıyla başlayan tartışmalar sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adeta patladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü konusunun tartışılmasına tepki göstererek, "Bu türban konusundan bıktım açık söyleyeyim. Bu nedir? Konuş konuş... Türkiye'nin bu kadar işleri varken" dedi.

Gül, Türkmenistan dönüşünde Esenboğa Havaalinı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkmenistan ziyaretine ilişkin bilgi veren Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin başörtüsüyle ilgili sorusuna tepki gösteren Gül, "Bu türban konusundan bıktım açık söyleyeyim" dedi.

Gazeteciye, 'Lütfen sen alınma' diyen Gül, bu konulardan bıktığını yineledi. Gül, "Bu nedir? Konuş konuş...Türkiye'nin bu kadar işleri varken, Türkiye temel hak ve özgürlüklerde Avrupa Birliği gibi olacaktır. Er ya da geç bu standartlar Türkiye'de gerçekleştirilecektir. Bu anlamda özgürlüklere tabii ki önem veriyorum. Sanki Türkiye'nin başka meselesi yokmuş gibi. Her oturumda bu. Her şey de bu. Televizyonlara bakıyorum. Konuşulan mevzular bunlar. Herkesi serbest bırakın. Herkes ne düşünüyorsa konuşsun. Ne istiyorsa yapsın. Ne istiyorsa giyinsin. Zaten bu konu üniversitelerle ilgili bir konu. Üniversite dışında herhangi bir tartışma yok. Bunu tekrar tekrar getirmenin bir anlamı yok" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum