Gül'den Wikileaks Açıklaması

Gülden Wikileaks Açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hiç kimse benim Devlet Başkanı olarak gece uçakta uyumamamı, sabah oraya 7'de inip doğrudan toplantıya gitmemi beklemezdi değil mi? 4 buçuk saat yol, 4 saat de saat farkı. Ben sizinle basın toplantısı yapıp gittiğimde akşam yemekten sonra vardık, bir gün önce varmadık. 9 buçukta filan vardık. Sabahleyin de 9'da kalktık. 4 saat geriye alırsanız, Türkiye saatiyle 5'te uyandık. İşe başladık. 5'te görüşmelere başlamak için de hazırlık için bir iki saat önce uyanmak gerekir. Program ortada, bundan başka manalar çıkarmayın.

Sayın Aliyev'le de konuştuk. Yine giderken basın toplantısında ben söylemiştim, bir milletiz ama iki ayrı devletiz, birbirimize olan güvenimiz tamdır. Üzüldüğünü söyledi Sayın Aliyev, ben de 'üzülmene gerek yok biz zaten inanmadık' dedim. Çünkü bu iki ülkenin de ortak çıkarıdır.


Bir gazetecinin, wikileaks'te yayınlanan belgelerin içinde İsrail'le ilgili belge olmamasını hatırlatması üzerine ise Gül, "Komplo teorilerine fazla inanmam, ama birçok haberler çıkıyor, Ortadoğu'da çok canlı siyaset var biliyorsunuz, belki ileride çıkacaktır daha. Hepsini dökmediler bildiğim kadarıyla" dedi.

"Siz amerikalı herhangi bir yetkiliyle görüştünüz, mü özür dilendi mi?" sorusuna ise Cumhurbaşkanı şöyle cevap verdi:


Dışişleri Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanı'yla görüştü, açıkça üzüntülerini söylediler. Kazakistan'da da vardı, bana da söyledi 'her şeyi konuştuk Davutoğlu ile' diye. Bunlar bizim iç politikamızı gereksiz şekilde etkilemesin, enerjimizi almasın. Diplomatların kendi değerlendirmeleri, gerçek olan var, abartı olan yanlış olan var. O da diplomatların çapını gösterir. Zaten asıl konular başka ülkelerle ilgili. Her şey diplomatların raporları değil, bazı görüşmeler konuşalar da var. ABD'nin sorunu o, kendi arşivine sahip olması, kendisini kontrol etmesi gerekir.

Wikileaks belgelerinde ortaya atılan iddialarla ilgil olarak iktidar ve muhafelet partilerinin anlaşmazlık içinde olduğunun hatırlatılması üzerine, Gül, "Bu tuzaklara kimse düşmesin, Türkiye'nin enerjisini kimse düşürmesin" demekle yetindi

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.