Gül, 'PKK ile görüşme' iddiası hakkında konuştu

Gül, PKK ile görüşme iddiası hakkında konuştu
İstanbul'da incelemelerde bulunan Cumhurbaşlanı Abdullah Gül, "PKK ile sadece silahla mücadele edilmez, tüm imkanlar seferber edilir. Yeri geldiğinde diplomasi yeri geldiğinde TSK devreye girer" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Sarıyer Çayırbaşı Tünel inşaatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında hazır bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gül'e çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'un bir zamanlar büyük bir su sıkıntısı çektiğini söyledi. Gül, "Bütün apartmanların balkonlarında, banyolarında bidonlar vardı. Onlarla su depolardık. Artık İstanbul'un su problemi yok. Ulaşım problemiyle ilgili de büyük altyapı yatırımları yapılıyor. Yerin altında yapılan yatırımlar, gidip görmeyince fark edilmiyor. Marmaray önemli bir proje. Bunlar, İstanbul'a kazandırılan büyük hizmetler. Sadece Türkiye'ye değil, bunların bazısı dünyaya hizmet ediyor. Marmaray yapılınca tarihi İpek yolu Çin'i İngiltere'ye bağlayacak" diye konuştu.

Yaşanan afetlere de dikkat çeken Gül, afetlerin, umulmadık zamanlarda ortaya çıktığına değinerek, "Onlar ortaya çıktığında hazır olanlar en az hasarla kurtuluyor. Hazır olmayanlar çok büyük bedel ödüyorlar" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının soruları üzerine, bir devletin görevinin terörü bitirmek olduğunu belirterek, "Bu, bütün hükümetlerin de birinci önceliği olmalıdır. Terörle sadece silahla mücadele edilmez. Terörle, bütün imkanlar seferber edilerek mücadele edilir, terör örgütünü yok etmek için de bütün imkanlar ortaya konur. Bu imkanlar bizim kendi imkanlarımız olduğu gibi, terörle mücadele sorumluluğu olan bütün ülkeler de bu işte dayanışma içinde olmalı" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin başına bela olan terör örgütüyle mücadele için komşu ülkeler, diğer ülkeler ve müttefik ülkelerin Türkiye'ye katkı vermesi gerektiğinin altını çizen Gül, "Yeri geldiğinde diploması devreye girer, yeri geldiğinde silahlı kuvvetlerimiz, emniyet  teşkilatımız zaten büyük bir kahramanlık yaparak bu mücadeleyi sürdürüyorlar. Yeri geldiğinde şüphesiz ki terörle karşı karşıya olan bölgelerimizdeki halkımızı kazanmak için başka unsurlar devreye girer. Ekonomik ve sosyal kalkınma, kültürel faaliyetler bunun parçası. Söylediklerimden farklı farklı anlamlar çıkarmak yanlışlık olur, haksızlık olur. Terör örgütüne ve teröristlere fırsat çıkar. Devletimiz bütün imkanlarıyla terörle mücadeleyi sürdürüyor. Önemli olan terörü devre dışı bırakmak. Terörü bitirmek, terörü tehdit olmaktan çıkartmak, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, halkın huzuruna tehdit olan, tehlikeye sokan bütün bu unsuru tehdit olmaktan çıkartmaktır. Herkesin birinci görevi bu olmuştur. Metodu uzmanlara kalmıştır."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.