‘Evi yansa da, yumurtamı pişirsem’ siyaseti

‘Evi yansa da, yumurtamı pişirsem’ siyaseti

AK Parti'den, terör örgütüyle hükümet arasında anlaşma yapıldığını iddialarıyla ilgili yapılan açıklamada, "Ülkenin Başbakanına inanmak yerine terör elebaşlarına inanmak ve bunun üzerine söylemler geliştirmek hangi sorumlu siyaset anlayışıyla bağdaşmaktadır..Bu siyaset, Makyavelist, 'Komşunun evi yansa da ben de yumurtamı pişirsem' siyasetidir” denildi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 19 Ağustos 2010 tarihli basın açıklamasında, muhalefetin PKK kaynaklarına dayalı olarak, terör örgütü ve elebaşısı ile müzakereler yapıldığı ve anlaşmaya varıldığı yönündeki iddiaları kesin olarak reddedildiği, bu yönde yapılan ve yapılmakta olan spekülasyonların muhalefetin ve terör örgütünün halkoylamasını olumsuz yönde etkileme gayretlerinden ibaret olduğunun belirtildiği hatırlatıldı. AK Parti, hükümet mensupları ve bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yapılan yalanlama açıklamalarına rağmen muhalefetin, iftira ve çamur atma siyasetine devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Hal böyle olunca aşağıdaki soruların ve tespitlerin halkımızla paylaşılmasında yarar görüyoruz:

1. Ne zamandan beri terör örgütü elebaşlarının açıklamaları, bazı muhalefet partilerinin liderleri tarafından sorgulanmadan doğru kabul edilmekte, hatta referans olarak kullanılmaktadır?

2. Ülkenin Başbakanına inanmak yerine terör elebaşlarına inanmak ve bunun üzerine söylemler geliştirmek hangi sorumlu siyaset anlayışıyla bağdaşmaktadır?

3. Terör örgütünün kendisini meşrulaştırmak için her vesileyle muhatap alınması gerektiği yönündeki taleplerine veya muhatap alındıklarına dair beyanlarına bazı muhalefet partilerinin itibar etmesi örgütün ekmeğine yağ sürmüyor mu? Söz konusu beyanlara itibar edenler bilmeyerek de olsa PKK'nın psikolojik propagandasına alet olmuyorlar mı?

4. Güvenlik güçlerimiz şehit olunca, terör örgütü yerine hükümeti suçlayanlar, bu sefer örgüt kendince geliştirdiği bir stratejinin gereği olarak eylemsizlik kararı alınca, bunu hükümetle yapılan bir pazarlığa bağlayarak yine AK Parti hükümetini suçluyorsa bunu vicdan ve izanla izah etmek mümkün müdür? Burada bir mantık hatası yok mudur?

5. Terör 30 yıldan beri ülkemizin en sıkıntılı ve maalesef kronik hale gelmiş meselesidir. AK Parti, 1990'lı yıllarda yoktu ama terör en kanlı yüzünü bu yıllarda gösterdi. Sorumlu siyaset, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu bu musibeti, partiler üstü bir sorun olarak ele almayı gerektirir. Halkoylaması sürecinde halkımızın 'evet' diyeceğini gören 'hayır'cılar cephesi, maalesef terörden medet umar hale gelmiştir. Bu siyaset Makyavelist, 'Komşunun evi yansa da ben de yumurtamı pişirsem' siyasetidir

6. Malum muhalefet liderlerini tez elden bu yanlıştan dönmeye, sorumluluğa ve demokratik değerler platformunda siyaset yapmaya davet ediyoruz."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.