Erdoğan'dan Muhalefete Sert Çıkış

 Erdoğandan Muhalefete Sert Çıkış
Başbakan Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor...

İşte Başbakan'ın açıklamaları:

Türkiye'yi nereden aldığımızı nereye taşıdığımızı sabırla yapıcı üslupla tek tek anlatacağız. Her zaman kucaklayıcı olayacağız. Derdimiz oyları muhafaza ya da artırmak değil, derdimiz Türkiye'nin tamamına seslenmek ve kucaklamak.

Muhalefet partileri başarısız partilerini tekar ederlerse seçmenlerin yüzüne bakamayacak ve koltuklarını muhafaza etmekte zorlanacaklar. Bunu bildikleri için hakaret ederek iftira atarak seçmen nezdinde prim toplayacaklarını zannediyorlar. Hakaret bumerang gibidir, döner ve iftira sahibini bulur.

Öyle hakaretlerde bulunuyorlar ki dinleyenlerin yüzü ekşiyor. Biz bu seviyeye inmeyeceğiz. Aynı dille cevap vermeyeceğiz. Onların hakaret ve iftiralarını millete havale edeceğiz. Bizzat ben teşkilatın tamamı yolsuzluklar konusunda hassasız. Yolsuzluk iftirası atanlara gereken şekilde cevabı vereceğiz.

Bazıları işi gücü bıraktı belgeye dayanmadan aklına ilk gelenii söyleyerek tarz tutturmuş gidiyor. Bu zat iftirayı adeta meslek edinmiş turumda. Hiçbir kriteri yok. Yüzü kızarmak, mahçup olmak gibi hasleti yok. Tek bir gayesi var, çamur atayım izi kalır.Yargıya gidip dava açtı mı? Aldıkları netice var mı? Yok. Olmayan şeyin delili olmaz ki. Neticeleri alamadıkları halde müflis tüccar eski defterleri karıştırır durur. Bunları hali öyle. Ergenekon'un avukatlığına soyunmuş durumdalar. İftirayı yabancı diplomatlardan ödünç alıyorlar. Utanacakları yerde belgesini getir diyorlar.

Sen 12 Eylül'de muhtardan gidip belgeni alamadın şimdi bizden belge istiyorsun. Belge kim sen kim? İspat edin hesaplardaki paraları bağışlayacağım diyorum. Kirli paraları istemem diyor. Anadolu'da güzel bir söz vardır. 'Her boyayı boyadın bir fıstık yeşili kaldı.' Eski hesapları durmadan karıştırıyorlar. Orada bir şey çıkmaz, çıkmayacak Sevgili milletim yine sandık önüne geldiği zaman verecek. Bundan hiç şüphe yok.

CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim bu tarz siyasetten rahatsız. Herkesi hayır demeye çağırıyor. Ama kendisi hayır diyemiyor, oy kullanamıyor. Dersim olayında konu kapanmıştır diyor. Dersimli vatandaşlara sesleniyorum. Böyle bir zat. Gömleğin parasını verdim ardından fatura başkasının adına çıkıyor, Havuzlu villa diyor kendi havuzlu villası çıkıyor. Ben aday değilim ertesi gün adaylığını ilan ediyor.

Türkiye dürüst insalara çamur atmanın kolay olduğu bir ülke değildir. Siyaseti vizyonla yapamayanlar boş işleri maharet sanırlar. Somut proje ortaya koyamadıkları gibi sadece hakaretle projeyi birbirine karıştırdılar.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.