Erdoğan: Çok önemli bir sınavdan geçiyoruz

Erdoğan: Çok önemli bir sınavdan geçiyoruz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliğine ilişkin referandumda oyunu Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu'nda kullandı.

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Eşi Emine Erdoğan ve kızı ile birlikte evinden çıkış yapan Erdoğan, kısa süre sonra Burhaniye İlköğretim Okulu'na ulaştı. Erdoğan, girişte vatandaşlarla selamlaşmasının ardından korumalar eşliğinde okula giriş yaptı. 2130 numaralı sandıkta oyunu kullanan Başbakan Erdoğan, Türk demokrasisinin çok önemli bir kırılma noktasında olduğunu söyledi. Erdoğan, "Çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. Milletçe bugün çok önemli bir kararın içindeyiz. Arifesindeyiz demiyorum çünkü birkaç saat içinde netice belli olacak.

Güneydoğu Anadolu'nun bazı kırsal kesimlerinde sandıklar kapanmış ve neticeler gelmeye başladı. Bu gösteriyor ki katılım iyi ve hızlı bir şekilde de netice alınıyor. Süratle neticeyi alabileceğiz. Ülkemiz demokrasisi için, özgürlükler için bugünkü halk oylamasının çok önemli olduğuna inandığım kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna inanıyorum. Halkımızın katılım konusunda gösterdiği hassasiyete de şahsım adına çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Güneydoğu'daki boykot kararının etkilerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Oran olarak bir şey söyleyemeyeceğim ama Sabahtan bu yana aldığım bilgiler Hakkari dışında aslında gayet iyi bir katılım var. Vali ve güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum. Bu konuda halkı rahatsız eden kesimleri iyi kontrol altına aldılar. Halkın sandığa gidişini rahatladılar. Bundan önceki halk oylamasında da o bölgede belli oranda sandığa gitmeme vardı. O insanların kendi inisiyatifidir ama dayatmayla olduğu zaman antidemokratiktir" diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda konuşma yapacağını da belirten Başbakan Erdoğan, basketbol milli takımının dün akşamki galibiyetini de değerlendirerek, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul'daki final maçına gideceğini ifade eden Erdoğan, "Öldük öldük dirildik ama son saniyeler her şeyi değiştirdi. Bir asist, arkasından Kerem'in attığı iki sayı bizi finale taşıdı. Gerçekten bundan dolayı çok çok mutluyuz. Temenni ederiz ki, bu akşam bayramlarımızdan bir tanesi olur. Final maçına gideceğim. Maçın ardından cumhurbaşkanımla başarıyı paylaştık. Kaptanımız Hidayet'i aradım, tebrik ettim. Tüm teknik kadroyu tebrik ettim. Akşam da maça katılacağız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, oyunu kullanmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileri arasında okuldan çıkış yaptı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.