Erdoğan; ‘Bunlar özgürlükçü değil’

Erdoğan; ‘Bunlar özgürlükçü değil’
Kayseri İç Hatlar Terminali'nin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "12 Eylül'e karşı çıkanlar, arka bahçeleri elden gidiyor diye feryat ediyor. Ülkede ne zaman hayırlı iş yapılsa hepsine karşı çıktılar. Bunlar özgürlükçü değil, hak ve hukuk ta

'Demokrasi mitingi' için havayoluyla kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erkilet Havaalanı'nın yeni iç hatlar terminalinin açılış törenine katıldı. Burada konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'nin kendileri için önemli bir sanayi, ticaret ve turizm merkezi olduğunu ve buradaki sorunların minimize edilmesi gerektiğini düşünerek ili her alanda güçlendirdiklerini söyledi. Kayseri'ye dünya standartlarında bir iç hatlar terminalini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, "Eski iç hatlar binası 600 bin yolcu kapasitesine sahipti.

Özellikle iktidarımız döneminde hızla kalkınan Kayseri, yolcu trafiğine cevap veremez hale gelmişti. Bu nedenle Kayseri'ye yeni bir iç hatlar terminal binası yapma kararı aldık. Kısa bir zamanda yılda 3 milyon yolcu kapasiteli bu terminali kazandırdık. İç hatlar terminali ise yaklaşık 13 milyon TL'ye mal oldu. Kayseri bizim için önemli bir sanayi ticaret ve turizm merkezidir. Tabii buradaki sorunların minimize edilmesi lazım. Bu anlayışla

Türkiye'nin en önemli cazibe merkezimizi karayolu ile çok güçlü hale getirdik. Cumhuriyet tarihinde toplam yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin 100 kilometre. Bizim iktidar olduğumuz dönemde şimdiye kadar 12 bin 200 kilometre yaptık. Türkiye'de iç hatlar yolcu sayısı 2002 yılında 8 milyon 729 bine, 2009 yılında ise neredeyse 5 kat artarak 41 milyon 227 bine ulaştı. Hava yollarını halkın yolu yapmak işte böyle olur" dedi.

Ülkede bölünmüş yollar veya birçok tarihi hizmete imza atmalarına rağmen buna karşı çıkan grupların hak ve hukuk tanımayan insanlar olduğunu belirten Erdoğan, "Boğazköprü yapılıyor diye birileri karşı çıkıyor. İlkinde de ikincisinde de karşı çıktılar. Bunlar bu ülkede hangi hayırlı iş yapılsa hepsine karşı çıkarlar. 12 Eylül'e de böyle karşı çıkıyorlar. Arka bahçeleri elden gidiyor diye feryat ediyorlar. Bunlar özgürlükçü değil, hak ve hukuk tanımazlar" diye konuştu.

"HAVA YOLUNU HALKIN YOLU YAPTIK"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, "Atıl durumda olan terminallerin bir bir tadilatını yapıp Kayseri Havaalanı'nın iç hatlar terminalini tamamlayarak hizmete açıyoruz. Kapasite 300 binden 2,5 milyona çıkmış oluyor. Kayseri sadece iç hatlarda 240 bin yolcu ağırlamış 2009'da, bu 240 binden 780 bini aşmış, üç kattan daha fazla trafik artışı demektir. Bu yıl da trafik artışı var. Kayseri ticaretin kalbi, gün geçtikçe büyüyen bir şehrimiz. Bu terminal iç ve dış hatlar toplam 70 milyar TL'ye mal oldu. Önümüzdeki 10-15 yıl içerisindeki tüm ihtiyacımızı karşılayacak bir terminal oluştu. Türkiye'de biz bunlarla uğraşırken adalet ve demokrasi yolları tıkalı kalmış. Bunu da şimdi 12 Eylül'de milletimiz ile birlikte özgürlük ve demokrasi bayramında açmış olacağız. Türkiye'nin önünde hiçbir engel kalmayacak" dedi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting alanına gelişi sırasında, yük treni trafik polisleri ve DDY görevlileri tarafından durduruldu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.