Erdoğan BDP'nin randevu talebini reddetti

Erdoğan BDPnin randevu talebini reddetti
Başbakan Erdoğan, İranlı mevkidaşı ile görüşmesi sonrasında ortak basın toplantısı düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Erdoğan, "BDP Eşbaşkanı'nın yapmış olduğu açıklama, her şeyden önce kendileri bakımından talihsiz bir açıklama. Kendilerine göre yeni bir yapı ortaya çıkarma gayretlerine, ne bu parlamento, ne bu millet müsaade eder. Bölgede otorite tahsis etme gayreti içinde olanlar, yalnız kalacaklardır" dedi.

Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Rahimi'yle yaptığı ortak basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamasını eleştirdi. Demirtaş'ın, 'Başbakan Yardımcısıyla randevumuzdan önce Hakkari'deki bombalı saldırının olması, Ergenekon'un faaliyette olduğunu göstergesidir" şeklindeki ifadesini anımsatılması üzerine Erdoğan, "BDP Eşbaşkanı'nın yapmış olduğu açıklama, her şeyden önce kendileri bakımından talihsiz bir açıklama" diye konuştu.

Erdoğan, Hakkari'de partisinin il ve ilçe başkanlarının sürekli tehdit edildiğini ifade ederek, "Tehditlerin arkasında kimlerin olduğu bellidir. Bu tehditleri yapanlarla kimlerin dayanışma içinde olduğu bellidir" dedi.

BDP'lilerin çocuklarını bir süre okula göndermeme kararına değinen Erdoğan, "Neymiş 5 gün okulları boykot edeceklermiş, bu anayasal bir suç. Hani barışın güvercinleriydiniz? Burada Güneydoğu'daki halkıma sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyeceklerini biliyorum. Okul bombalanır mı? Bu zihniyet bombalar. Pansiyonlar bombalamıştır. Burada çocuklarımız kalıyor. Nasıl bir demokrasi mücadelesi bu? Nasıl barış isteme arzusu bu? Bölgede otorite tahsis etme gayreti içinde olanlar, yalnız kalacaklardır. Anayasa değişikliğiyle ilgili paketi boykot ettiler, olmadı. İstediği neticeyi alamadılar. Bu paketin içinde çocukların istismarının engellemesine dair madde vardı. Okulların açılmasına yakın, çocukların istismarına dair bir adım attılar. Bir anayasal suçu işlediler" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, BDP'nin randevu talebinin kendisine ulaştığını ifade ederek, "Başbakan yardımcıma bu görevi verdim. Randevu olayından önce, bu saldırı oldu. Yine Sayın Türk döneminde bir randevu istemişlerdi. O zaman da maalesef 13 vatandaşımız şehit olmuştu. O zaman adres gösterdiler. O adresten kim çıktı, bölücü terör örgütü çıktı. Burada da yöntem aynı, oyun aynı; alıştık. Hakkari'de yapılanlar farklı şeyler değil" diye konuştu.

Erdoğan, "BDP; bölgede barışı, istikrarı istiyorsa, yapması gerekenin hukuka göre adım atmalıdır. Kendilerine göre yeni bir yapı ortaya çıkarma gayretlerine ne bu parlamento, ne bu millet müsaade eder" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.