Erdoğan: Abdestimizden şüphemiz yok ki...

Erdoğan: Abdestimizden şüphemiz yok ki...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin, "Bunlar kendi geleceklerini garantiye almak istiyorlar. AK Parti yargılanmamak için bunu yapıyor" eleştirilerine karşılık, "Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun" dedi.

Referandum turu kapsamında Sultangazi'de halka seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Anayasa değişikliğiyle birlikte büyük bir sıçrama yapacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Şu Anayasa değişikliğinden sonra Türkiye sıçrama üstüne sıçrama yapacak. Evelallah bizi tutamayacaklar. Ne kadar özgürlüklerde ileri olursak, ekonomide de o kadar ileri olacağız" diye konuştu.

Sultangazi'nin oy oranı itibariyle Türkiye'de bir numara olacağını ifade eden Erdoğan, "MHP'ye, CHP'ye, BDP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Değerli kardeşlerim şimdi partiye oy vermeyeceğiz. Oy pusulasının üzerinde parti amblemi yok. Sadece 'evet' ve 'hayır' var. 2011'de nereye istiyorsan oraya oyunu ver ama bu halk oylamasında gel ileri demokrasiye, özgürlüklere oyunu ver" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Muhalefet diyor ki; 'bunlar kendi geleceklerini garantiye almak istiyorlar. AK Parti yargılanmamak için bunu yapıyor.' Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de bunu söylüyor. Ramazan Bayramı'nda sert konuşmak istemem ama Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli; bizim abdestimizden şüphemiz yok ki, namazımızdan şüphemiz olsun. Onlar kendilerinin geleceğinden endişe ediyorlar. Sıkıntıları o" açıklamasında bulundu.

Sandıkların boykot edilmesini antidemokratik bulduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda hayır cephesinde CHP var, MHP var, BDP var, TKP var, İP var, çeteler var. Tablo bu. Evet cephesinde kimler var. AK Parti var, Saadet Partisi var, BBP var, Hak-İş var, Memur-Sen var, bağımsız ülkücüler var. İşte bu, bir AK Parti projesi değil. Bu bir millet projesi, milletin projesi. Pazar günü yapılacak oylamada ya darbe Anayasası, ya milletin Anayasası."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.