Ekonomi Bakanlığı, Suriye'ye Yönelik İzleme Masası Kurdu
Suriye'de yaşanan gelişmelere ilişkin olarak Ekonomi Bakanlığı bünyesinde "Suriye İzleme Masası" kuruldu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suriye'de faaliyette bulunan firmalarla görüşecek.
Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'de yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmelerden dolayı işadamları, ihracatçılar ve nakliye firmalarının Suriye'deki gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlamak ve karşılaştıkları sorunları tespit etmek üzere Ekonomi Bakanlığı bünyesinde "Suriye İzleme Masası" oluşturulduğu bildirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın 17 Kasım Perşembe günü Suriye'de faaliyette bulunan firmalarla görüşeceği belirtilen açıklamada, işadamları, ihracatçılar ve nakliye firmalarının
doğrudan bilgi temin edebilecekleri bir telefon hattı ve e-posta adresinin tahsis edildiğine işaret edildi. Açıklamaya göre, Suriye İzleme Masası'yla 0312 212 8742 telefon numarası ve [email protected] e-posta adresinden irtibat kurulabilecek. Suriye İzleme Masası için tahsis edilen çağrı merkezi telefonu 30 hat ile firmalara hizmet sunacak. Firmalar çağrı merkezi yardımının yanı sıra yine aynı telefon numarasını arayarak 24 saat sesli mesaj bırakıp, soruları ve ihtiyaçlarının not edilmesini
sağlayabilecekler. Sesli mesaj bırakan firmalara aynı gün içinde hızla geri dönüş sağlanacak. Suriye İzleme Masası vasıtasıyla firmalardan gelen bilgiler ilgili birimlere aktarılacak ve ihracatçılar, işadamları ve nakliye firmalarının yaşanan bu süreçten mağdur olmaması noktasında gereken tedbirlerin alınmasında kullanılacak.
Diğer taraftan açıklamada, 17 Kasım 2011 Perşembe günü saat 12.00'de İstanbul Dış Ticaret Kompleksi'nde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların en üst düzey yöneticileri, ilgili STK'lar ve Suriye'de faaliyetleri bulunan firmaların temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirileceğine dikkat çekilerek, söz konusu toplantıda firmaların yaşadığı sıkıntıların ele alınarak, neler yapılacağı konusunda bir yol haritası oluşturulacağı kaydedildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.