Ege Sorunu Çözülüyor

Ege Sorunu Çözülüyor
Yunan basınında yer alan haberlerle ilgili olarak, "Resmi olmayan açıklamaları yorumlamaktan kaçınıyoruz" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis, Yunanistan ve Türkiye arasında Ege sorunu konusunda çözüme yaklaşıldığı konusunda Yunan basınında yer alan haberlerle ilgili olarak, "Resmi olmayan açıklamaları yorumlamaktan kaçınıyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dış Ticaret Müsteşarlığında Türk-Yunan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı için Ankara'ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros Kouvelis ile toplantı öncesi bir araya geldi. Bağış, KEK toplantısını uzun zamandır yapmak istediklerini belirterek, "KEK toplantısının dördüncüsünü yapmaktan ve Yunan heyetini ağırlamaktan mutluyuz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yorgo Papandreu iki ülkeyi birbirine yaklaştırmak için çok çalışıyorlar. Çok uzun yol katettik. İki ülke arasındaki ilişkiler her geçen gün daha iyiye gidiyor" dedi.

Bakan Bağış, eskiden diplomatik ilişkilerin ekonomik ilişkileri belirlediğini, bugün ise ekonomik ilişkilerin diplomatik ilişkileri belirlediğini kaydetti. Konuk Bakan Yardımcısı Kouvelis de, birkaç gün önce Başbakan Erdoğan'ın iklim değişikliği konulu toplantı için Atina'ya geldiğini hatırlatarak ''Bu, bizim ne kadar yakın çalıştığımızın göstergesi. Bugün burada ekonomik işbirliği konusunda ilişkilerimizi daha da geliştirmek için toplandık. Diplomatik ilişkilerde de gelişme gözlemliyoruz" diye konuştu.

Görüşmede iki bakan basın mensuplarının Yunanistan'la Türkiye arasında Ege sorunu konusunda çözüme yaklaşıldığına ilişkin Yunan basınında yer alan haberlere ilişkin soruları cevaplandırdı. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Spyros, "Bu konularla ilgili resmi olmayan açıklamaları yorumlamaktan kaçındığını" söyledi. İki ülke başbakanları, bakanları ve yetkili organlarının bu aşamada Ege'deki bütün sorunları en iyi ve kalıcı bir şekilde çözebilmek için işbirliği ve temasları yoğunlaştırdığını ifade eden Kouvelis, "Sizin de gördüğünüz gibi son zamanlarda bu doğrultuda ciddi adımlar atılıyor. Biz de bugün burada, Karma Ekonomik Komisyon toplantısı çerçevesinde, iki ülke arasındaki işbirliğini nasıl daha da geliştirebiliriz, onun üzerinde duracağız" dedi.

Bakan Bağış ise, ''Biz, Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek bir sorun olduğuna inanmıyoruz. Karşılıklı iyi niyetle, açık yüreklilikle, cesaretle, Ege sorunu da Kıbrıs sorunu da, Heybeliada ve Yunanistan'daki Türk azınlığın meseleleri de rahatlıkla çözülür'' şeklinde konuştu.

Bu sorunların çözümü için iki başbakanın da cesaretle önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Bağış, "Vakti zamanı geldiğinde bu görüşmelerin neticeleri zaten sizlerle paylaşılacaktır. Ama iyiye doğru bir gidişat var'' diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.