Dünya Çin Belasıyla Baş Edemez

Dünya Çin Belasıyla Baş Edemez
Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti MMP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Çin güçlenirse Allah'a inan toplumlar yakın gelecekte büyük bir sıkıntıya düşer" dedi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, İran ve Çin ilişkisinin büyük tehlike olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Bu ilişki engellenmelidir. Erdoğan yanlış sularda geziyor. Ne İran ne Suriye ne de Çin'den bu millete dost olmaz. Bu eksenin güçlenmesine katkı veren hükümet milletin değil gelecekte bütün bölgenin başını geri dönülmez büyük bir belaya sokmaktadır. Çin ile tatbikat kabul edilemez. Çin asla denge değil dengeleri alt üst edecek bir alternatiftir. Yerinde tutulmalı ve seddi aşmaları engellenmelidir" dedi.

İran'ın, Çin'e destek vererek dünyanın başına büyük bir bela açmaya hazırlandığını savunan Yılmaz, "Hükümet İsrail düşmanlığı nedeni ile İran ve Suriye eksenin de farkına varmadan Çin ve İran eksenini güçlendiriyor. Hem İran'a hem Çin'e dur denilmesi gerekir. İran kesin bir dille uyarılmalı.

Dünya Amerika'dan beş kat daha fazla büyüklükte olan Çin belası ile baş edemez. İran Amerika'yı dengelemek adına çok daha tehlikeli bir iş yaparak Çin gibi tanrı tanımaz devasa bir gücü Orta Doğu'ya çekmeye çalışmaktadır. Türk hükümeti de İsrail nefreti ile buna çanak tutuyor.

Çin güçlenirse Allah'a inan toplumlar yakın gelecekte büyük bir sıkıntıya düşer. Tarihsel geleneğinde Türk düşmanlığı olan bu kavmin bölgeye getirilmesi aptallıktır. Türk hükümeti Çin askeri sanayisine destek veren İran'ı uyarmalıdır. İran, Çin sayesin de güçlenmek istiyor. Ama bu arada güçlenecek Çin ile ilgili hesap göz ardı ediliyor. Hem İran hem Çin dünyanın başına bela olmak konusunda ısrar için de. Karşılıklı menfaatleri bölgeyi zora sokacak bir sürece girmiştir" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.