DP’de Merkez İlçe Başkanı Seçimi

DP’de Merkez İlçe Başkanı Seçimi
Kasım ayında kurultay var, Tansu Çiller’in partinin başına geçmesi ve partide çıtayı yükselteceği konuşulurken, yerel siyasette de Hüseyin Gürbak rüzgârları esmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Anavatan Partisi ile Demokrat Partisi altında birleşerek siyasette yeni bir döneme giren yerel siyasette, şimdi Hüseyin Gürbak’ın Demokrat Partiye merkez ilçe başkanı olup olamayacağı konuşuluyor.

Bilindiği üzere, Doğru Yol Partisi eski genel başkanı Tansu Çiller’in kasım ayında yapılması düşünülen kurultayda partinin başına geçeceği, partide çıtanın yükseleceği konuşulurken, merkez ilçe başkanlığı meselesi netlik kazanmadı.

Son günlerde, kamuoyunda ve siyaset camiasında,  DP merkez ilçe başkanlığı için Hüseyin  Gürbak’ın  adı geçerken, Anavatan partisi merkez ilçe eski başkanı Mehmet Geçkil’in bu görevi taşıyacak zamanı olmadığı iddiaları ayyuka çıktı.

Bu mesele için görüştüğümüz bazı Demokrat Partililer, merkez ilçe başkanlığı için Hüseyin  Gürbak’ın kaliteli bir kumaş olduğu, teşkilatçı bir yapısı yanında, partide etkin ve sözü geçen birisi olduğu fikrinde birleşirken, geçmişte gerek Doğru Yol Partisi, gerekse mevcut Demokrat Parti çatısı altında birçok başarılara imza attığı biliniyor.

Kendisi ile görüştüğümüz, partinin ve teşkilatın etkin ismi Hüseyin Gürbak, klasik ifadeyle, “Görev istenmez,  verilir. Biz bugüne kadar bu anlayış ve siyasi ahlak içinde çalıştık. Bu  hususta bir talepte bulunmak bize ve siyasi terbiyemize yakışmaz. Siyaseten bizden ileri gelenler, bu partinin hamurunda suyu bulunanlar, büyüklerimiz var, onlar ne takdir ederse, başımız üstüne.”  diyerek davasına ve misyonuna sadık siyasetçi cevabını verdi.

Şimdi bütün gözler, önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerde, Hüseyin Gürbak’ın merkez ilçe başkanı olup olmayacağına çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum