Dişişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye İle Yaşanan Krizi Değerlendirdi

Dişişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye İle Yaşanan Krizi Değerlendirdi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki diplomatik temsilciliklere yapılan saldırılar ve Türk bayraklarının yakılması ile ilgili olarak, "Buradan, hem de Meclisimizin çatısı altında, Suriye yönetimine bir kez daha sesleniyorum. Başkonsolosluklarımız

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki diplomatik temsilciliklere yapılan saldırılar ve Türk bayraklarının yakılması ile ilgili olarak, "Buradan, hem de Meclisimizin çatısı altında, Suriye yönetimine bir kez daha sesleniyorum. Başkonsolosluklarımıza, büyükelçiliklerimize yapılan saldırı gerekli diplomatik tepkilerle cevabını görmüştür ama biz bu saldırılara karşı en kararlı tutumu alacağız ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında yer almaya devam edeceğiz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın 2012 yılı bütçesi hakkında konuşun Bakan Davutoğlu, Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği, Lazkiye Fahri Konsolosluğu ve Halep Başkonsolosluklarına yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda da bulundu. Arap Birliği'nin son aldığı kararların birlikte istişare de ettikleri doğru kararlar olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Çünkü artık bu mesajın Suriye yönetimine iletilmesi gerekiyor" dedi.

Davutoğlu, "Türkiye'nin bu konuda politikası net ve açıktır. Halkın haklı taleplerinin yanında yer alacağız ve Suriye yönetiminin bu baskısı karşısında da gerekli bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceğiz" diye konuştu.

Fas'ta Arap Ligi ile Türk-Arap Forumu toplantısında bu kararları ele alacaklarını belirten Davutoğlu, bundan sonra Suriye yönetiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti sona erdirmesi ve reformları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğini kaydetti. Davutoğlu, "Türkiye'nin bu konuda politikası net ve açıktır. Halkın haklı taleplerinin yanında yer alacağız ve Suriye yönetiminin bu baskısı karşısında da gerekli bölgesel ve uluslararası platformları harekete geçireceğiz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.