Deprem yasası çıkıyor! Tarih belli oldu!

Deprem yasası çıkıyor! Tarih belli oldu!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem yasasıyla ilgili tarih verdi. Özhaseki, deprem yasasının 1 Ekim'den önce TBMM'ye geleceğini açıkladı.

9 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından gündeme gelen deprem yasasıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den açıklama geldi. Bakan Özhaseki, deprem yasasının 1 Ekim'den önce TBMM'ye geleceğini kaydetti. 

ÖZHASEKİ'DEN DEPREM YASASI AÇIKLAMASI 

Sputnik'ten Osman Nuri Cerit'in haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem yasasıyla ilgili bilgi verdi. Buna göre, yasa teklifi önce AK Parti Grup Başkanlığı'na gidecek ardından da TBMM Genel Kurulu'na sunulacak. Deprem yasasının 1 Ekim'den önce TBMM'ye gelmesi bekleniyor. 

PEKİ DEPREM YASASINDA NELER YER ALACAK?

Edinilen bilgiye göre, deprem yasasında kentsel dönüşüm, zemin faktörü, fay hatlarının geçtiği yerler, deprem riski, inşaat şartnameleri ve yapı denetimiyle ilgili düzenlemeler yapılacak. Teklifin 81 ili kapsaması bekleniyor. 

İSTANBUL İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANI 

Deprem Yasası teklifinde İstanbul için de bir planın olduğu belirtiliyor. Buna göre, İstanbul’un 39 ilçesi kademeli olarak kentsel dönüşümden geçirilecek. Kentteki kamu yapıları, okul, hastane, yurt ve camiler yanı sıra başta ‘Tarihi Yarımada’daki kültür varlık ve tarihi eserlerin de korunması için özel maddeler kanun teklifinde kendine yer bulacak.

DEPREM BÖLGESİ AYAĞA KALDIRILACAK

6 Şubat depremlerinde zarar gören 11 ilin ivedi olarak ayağa kaldırılması da yasa teklifinde yer alacak. Şehir merkezlerinin inşasıyla ilgi olarak bakanlık çalışma yürütecek. Kentsel dönüşüm uygulamalarının hızlandırılması ve uygulamalarda bütünlüğün sağlanması bütüncül mevzuat düzenlemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.