‘Demokrasi Türkiye'ye iyice yerleşecek’

‘Demokrasi Türkiyeye iyice yerleşecek’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı.

Bakan Akdağ, tören sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 12 Eylül'de yapılacak referandumdan evet oyu çıkacağını belirtetti.

Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kayan, AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda askeri erkan katıldı.

Bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, referandumdan evet çıkacağını, Erzurum'da en fazla evet oyunun çıkacağı ilk üç il arasında olmasını tahmin ettiklerini belirtti. Bayramların kardeşlik duygularının pekiştiği günler olduğunu dile getiren Akdağ, "İnanıyorum ki gerginliğin Türkiye'ye faydası olmuyor, vatandaş ta gerginlik istemiyor. Bayramlar gerginliklerin törpülendiği fırsat günleri olabilir" dedi.

DEMOKRASİNİN İYİCE OTURDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

Erzurum'da referandum öncesi çok keyifli bir çalışma süreci geçirdiklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi: "Erzurum'un 20 ilçesinin 17'sinde 3'ü Büyükşehir içindeki ilçelerde her gittiğimiz yerde büyük bir hüsnü kabulle karşılaştık. Her ilçede miting yaptık eşrafla toplandık. Erzurum büyük ekseriyetle evet diyecek. Çünkü artık darbe dönemlerinin geride daldığı demokrasinin iyice oturduğu bir Türkiye istiyoruz. Önümüze fırsat geldi referandum sandığı büyük bir fırsattır. 200 senelik bir sistemin büyük ölçüde değişeceği günlerdeyiz. Ülkede yargının TBMM'nin üstünde olduğu sistemler oluşturuldu bunlar değişecek. Demokrasi, Türkiye'ye iyice yerleşecek."

Erzurum'un referandum sonuçlarında Türkiye birincisi olabileceğini beklediğini anlatan Akdağ, "Erzurum'un ilk üçe girebileceğini, referandumun vatandaş tarafından kabul edileceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİK KÜLTÜR GELİŞTİ

Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 55'lik evet oyu beklediği şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Sayın Başbakanım tahmin etmişse en doğrusu odur. Ona çok ciddi anket sonuçları gidiyor. Biz parti olarak anket çalışmalarına saha çalışmalarına önem veriyoruz. Bana bir hafta önce bir ilçemizde 18 yaşlarında delikanlı yüzde 56 evet yüzde 44 hayır şeklinde tahmin yaptı. Hayırlısı olacak vatan için millet için iyi olan gerçekleşecek. Türk milletinin halkın demokratik feraseti çok yüksektir. Bugün ortalama Türk vatandaşı çoğunluğun teşkil eden vatandaş ABD'li, Avrupalı seçmenden daha çok demokratik kültürü gelişmiştir."

BDP'NİN BASKI YAPMIYORUZ DEMESİ BOŞUNA

Bakan Akdağ, referandum çalışmalarının gergin geçtiği şeklindeki bir soruya ise şöyle karşılık verdi: "Çok da gergin geçmedi. Siyasette bunlar oluyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde olay olmadı bunlar çok önemli. Tek önemli gerginlik BDP'nin boykot çağrısının arkasında yatan zorbalık gerginliğidir. Erzurum'da vatandaşlarımız bir çok yerde bize şikayette bulundu biz de emniyet güçlerine bildirdik. Telefonla veya başka şekilde baskı yapanlar oldu. BDP'nin baskı yapmıyoruz demesi boşuna. Çünkü onlar parti olarak baskı yapıyorlar mı yapmıyorlar mı bilmem ama PKK elinden geleni yapıyor. BDP'nin bu tavrını kınıyoruz Vatandaşın iradesine nasıl baskı yapılır deseler de samimi değiller, mahalle baskısından da öte bir baskıdır. Türk halkı bunlara itibar etmeyecek yüksek bir katılım olacak. Türkiye için evet oylarıyla güzel bir günler gelecek."

Akdağ, son olarak İçişleri Bakanlığınca kritik şehirlerde güvenlik toplantıları yapılarak gerekli tedbirler alındığını sözlerine ekledi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.