Demokrasi için GÜL dedi

Demokrasi için GÜL dedi
BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, demokrasi adına Gül e oy verdiğini söyledi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu,cumhurbaşkanı seçiminin, anayasa ve meclis içtüzüğüne uygun bir biçimdeyapıldığını belirterek, Ben, demokratik sürece katkıda bulunmak adınameclise girdim ve oyumu da sayın Gül e verdim dedi.

Ortayaçıkan iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu,Bu bir siyasi olgunluktur. Ben, demokratik sürece katkıda bulunmakadına bugün meclise girdim ve oyumu sayın Gül e verdim. Bu, bütüngörüşlerine katıldığım anlamına gelmiyor diye konuştu.

Yeni anayasa da halka sunulmalı
Yazıcıoğlu, mevcut anayasanın değiştirilecek çok yönü bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

Başta geçici diye konulmuş ve sonrasında kalıcı hale gelen, darbecilerikoruyan maddeler olmak üzere bazı kısımların değiştirilmesinin faydalıolacağını düşünüyorum. Yeni anayasa için taslaklar hazırlandığınıduyuyoruz. Bu taslaklar ortaya çıkmadan birşey söylemek doğru olmaz.Yeni anayasa hazırlandığında halkın oyuna sunulmalı, her kesimtarafından tartışılmalı ve halkın oyundan geçerek yasalaşmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.