Demir: Prangaları söküp atacağız

Demir: Prangaları söküp atacağız
AK Parti MKYK Üyesi ve Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, halk oylamasının Türkiye'nin demokratikleşmesinde yeni bir çığır açacağını ifade etti.

 "Özgürlük ve demokrasi hareketi olan Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin ayağına vurulmuş prangaları söküp atacağız" dedi.

Referanduma sayılı günler kala gezilerini sürdüren Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'nin Kozluk ve Evci beldelerinde halkla bir araya geldi. Demir, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de tam demokrasiyi esas alan bir anayasa paketinin halk oyununa sunulacağını hatırlattı.

Demir, "26 maddelik zengin içeriği ile sosyal hayata yönelik köklü reformları öngören bu pakette demokrasi ve özgürlük ön planda. Referandum ile birlikte Türkiye'de önemli değişiklikler olacak ve ilerlemenin önündeki engeller kalkacak. Sekiz gün sonra Türkiye'nin demokratik alt yapısında yeni bir sayfa açılacak.

Milli iradeden aldığımız güçle hazırladığımız bu anayasa paketini tekrar milli iradeye götürerek milletin üzerinde hiç bir gücün olamayacağını gösterdik. Şimdi kararı verecek olan halkımız, yıllarca bu ülkede ne yaşanıldığını, hangi partinin ne amaçla çalıştığını biliyor ve bunları esas alarak oyunu kullanacak. Ve inanıyorum ki halk oylamasından sonra sandıkta milletimiz demokrasilerde milli irade millettir diyecek" diye konuştu.

Referandum sürecinde muhalefet partilerinin karşıt propagandalarına değinen Demir, "CHP'nin tüzel kişiliğinden bir şey beklemiyoruz. Onlar zaten darbe yanlısı olduklarını aşikare söylüyorlar. Ama MHP'nin karşıt propagandasına bir anlam veremiyoruz. 12 Eylül'de en çok mağdur olduklarını söyleyenler 'darbecilere yargı yolunu açan Anayasa'nın geçici 15. maddesini değiştirelim' dediğimiz zaman karşı çıktılar. İktidarımızı terörle yeteri kadar mücadele edemiyor diye suçlayanlar, şimdi terör örgütünün uzantıları ile beraber hareket ediyorlar, aynı saftalar. Bunlara halkımızın 12 Eylül'de en güzel tokadı atacağından hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.