Davutoğlu: Ermenistan sınırları açılmayacak

Davutoğlu: Ermenistan sınırları açılmayacak
Türkiye ile Azerbaycan arasında yine Türk-Ermeni sınır gerilimi yaşanıyor.

Bu konuda Konya’da konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Eylül ayında Ermenistan'da yapılacak NATO tatbikatının tamamen insani amaçlı olduğunu belirterek, tatbikat nedeniyle Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bir dizi ziyaret amacıyla Konya'ya gelen Bakan Davutoğlu, Doğanhisar ilçesini ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eylül ayında Ermenistan'da yapılacak NATO tatbikatında Türkiye-Ermenistan sınırının geçici olarak açılıp açılmayacağı hakkındaki soru üzerine Bakan Davutoğlu, Ermenistan'ın Erivan kentinde düzenlenecek tatbikatın tamamen insani amaçlı olduğunu belirterek, "Olağanüstü hallerde deprem gibi yapılacak çalışmalarla ilgili bir tatbikat. Türkiye tabiki bir NATO üyesi olarak bu tatbikata katılacaktır. Azerbaycan da kendi imkanlarıyla katılacak. Ancak sınırlarımızın geçici olarak bile açılması söz konusu değil. Türkiye olarak bu tatbikata sahra hastanesi gibi unsurlarla destek vereceğiz. Ama sınır açılması gibi bir düşünce söz konusu değil. Gereksiz söylentilere fırsat vermememiz lazım" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af konusundaki sözlerinin sorulması üzerine Bakan Davutoğlu, "Öncelikle PKK'nın silahlarını bırakması çok önemli. Daha sonra oluşacak gelişmeleri spesifik olarak bu konu gündeme geldiğinde değerlendiririz" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.