Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır. Bundan taviz yok." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT'de ortak yayınlanan "Cumhurbaşkanı ile Özel" programına katılarak Veyis Ateş ve Ece Üner’in sorularını yanıtladı.

Seçim atmosferini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanlarda halkımın teveccühünü çok çok iyi görüyorum." dedi.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE ORTAK MİTİNG

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakının ortak mitinglerine ilişkin, "Ankara, İstanbul, İzmir mitinglerini yapacağız, Sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı'nın iki tarafı olarak oralarda birlikte olacağız." dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Recep Tayyip Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal, başkanlık sistemiyle yönetmiştir ama bunu kimse dillendirmiyor." dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Erdoğan, belediyelere kayyum atanması sorusuna, "Kayyumlarla oralarda çok çok güzel yatırımlar yapılmış, verdiğimiz paralar Kandil'e gitmemiş." yanıtını verdi.

AKŞENER ÇOK CİDDİ BİR YANLIŞ YAPTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Denizli mitingindeki sözlerini değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben hiçbir siyasi partiye oy verene 'terörist' ifadesini kullanmadım. Siyasetin bu kadar acemisi değilim. (Akşener) Denizli'de çok ciddi bir yanlış yaptı. 'Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer...' Erdoğan böyle bir şeye tahammül etmez."

TAVİZ YOK

Erdoğan, "Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır. Bundan taviz yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "8 Mart'ta seçimler öncesinde kadınların arkasına saklanarak adeta siyasi bir kumpanya düzenlemeye kalktılar ve bu özgürlük değil, biz buna tabii ki dedik ki 'Asla müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz.' Eğer siz bir yerde bu işi açık tutarsanız, ondan sonra da bunun önüne geçemezsiniz." dedi.

KRİZLER GERİDE KALDI

Ekonomiyi de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu krizler geride kaldı. Bizim için 2019 tam aksine ateşlemenin yapılacağı ve kalkınmanın çok daha iyi bir noktada olacağı bir yıl. Küresel ekonomide artan zorluklara rağmen, Türkiye ekonomisinin 2. çeyrekten itibaren, yeniden bir pozitif büyüme rakamları açıklayacak kapasiteye sahip olduğuna inanıyorum."

S-400'lerden geri adım atmamız söz konusu değil

Erdoğan, S-400 hava ve füze savunma sisteminin tedarikine ilişkin soruya, "S-400 işinden geri adım atmamız söz konusu değil." dedi.

Fazıl Say konseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fazıl (Say) Bey ile o davet önemliydi. Birçok şeyler de söylendi yıldırmaya yönelik falan. Ben arkadaşlarıma 'gideceğim' dedim." dedi.

"Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'nın bizdeki kutsiyetine yönelik en ufak bir hassasiyeti yok"

İsrail'deki seçimler öncesinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendisini kaybettiğini dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"(Netenyahu) Seçimler yaklaşırken şu anda o çılgına döndü, 'Acaba ne olacak, ne olur?' falan gibi. Ben daha önce de orada başbakan gördüm veya başbakanlar gördüm, onlarla da bu konuları konuştuk ama ben böylesini görmedim. Bu adamın (Netanyahu) Mescid-i Aksa'nın bizdeki kutsiyetine yönelik, en ufak bir hassasiyeti yok. Bizi belki tahrik etmeye çalışıyor yani ülkemdeki özellikle onlara ait mabetlerle ilgili tahrik etmeye çalışıyor ama biz bu tahrike gelmeyiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.