Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki enkazı kaldırmayı hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerdeki enkazı kaldırmayı hedefliyoruz
İstanbul Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen 'Büyük Üsküdar İftarı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illere ilişkin, "Bayrama kadar Hatay hariç diğer illerimizdeki tüm enkazı kaldırmayı hedefliyoruz."

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından İstanbul'un çeşitli ilçelerine gelen depremzedelerle Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Büyük Üsküdar İftarı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, kalubeladan beri kardeş oldukları, ebediyen de kardeş olacakları Üsküdarlı vatandaşların her birini hasretle selamladığını belirterek Geleneksel Büyük Üsküdar İftarı'nda kendileriyle olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ebedi ve ezeli kardeşliklerinin remzi olan iftar sofrasını kendileriyle paylaştıkları için vatandaşlara teşekkür eden Erdoğan, bu güzel Ramazan akşamında, bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'nde gönüllerini buluşturan, kucaklaşmalarına vesile olan herkese teşekkür etti.

Erdoğan, "6 Şubat tarihinden bu yana geçen 70 günde seçim sürecine rağmen bir an olsun deprem bölgesindeki kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Nitekim bu akşam iftar soframızı depremzede kardeşlerimizle birlikte paylaştık. Özellikle bu mübarek günlerde kendilerini sahipsiz hissetmemeleri için kaybettiklerinin acısıyla kalpleri burkulan depremzedelerimizin yanlarında olduk. Ramazan başından beri iftarımızı deprem mağdurlarımızla açmaya gayret ettik. Deprem konutlarının temel atma törenlerini gerçekleştirerek, bu zor günlerinde onlara umut aşıladık. Hayata yeniden başlama iradelerini güçlendirdik. Dün Şanlıurfa ile birlikte 100 binin üzerinde deprem konutu ve köy evinin inşaat sürecini başlatmış olduk. İnşallah ilk sene 319 bin olmak üzere toplam 650 bin konutu teslim edinceye kadar bölgeden asla ayrılmayacağız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum