Çubukçu: 12 Eylül'de oy kullanın

Çubukçu: 12 Eylülde oy kullanın
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların ikram ettiği tandır ekmeğinden yiyerek, 12 Eylül'de yapılacak referanduma katılıp oy kullanmalarını istedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile birlikte Bitlis'ten karayoluyla Muş'a gelen Bakan Nimet Çubukçu'yu, Muş-Bitlis karayolu Sungu kavşağı mevkiinde Vali Erdoğan Bektaş ve partililer karşıladı. İlk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Çubukçu, burada Bitlis'teki geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bitlis'te son yıllarda eğitime yapılan yatırımların semeresini aldıklarını belirten Çubukçu, "Bir hayırseverimizin yaptırıp bağışladığı kız meslek lisesinin açılışını yapıp eğitim öğretime kazandırdık.

Son yıllarda özellikle Bitlis ilimizde eğitime kazandırılan okullar büyük kentlerimizdekinden çok daha modern, bilişim altyapısına sahip okullar. Bu kadar büyük yatırım yaptığımız ve hayırseveriyle, aileleriyle birlikte fedakarlık gösterilen bu alanda çocuklarımız da çok çalışarak üniversite sınavında elde ettikleri başarıyla yüzümüzü ağartıyorlar. Ümit ediyorum ki tüm Türkiye'de bu anlamdaki başarı örnek olur" dedi.

Daha sonra Vali Erdoğan Bektaş tarafından Bakan Çubukçu'ya brifing verildi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Vali Bektaş tarafından Bakan Çubukçu'ya 'Muş Lalesi' tablosu da hediye edildi. Bakan Çubukçu, Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığı'na geçti. Burada Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından yapılan çalışmaları dinleyen Çubukçu, "Altyapısı çok eski olan bir şehirde en önemli hizmet talebi temiz bir içme suyuna kavuşmak.

Altyapı ve ulaşım gibi alanlar da çok önemlidir. Altyapı hizmetlerinin bugüne kadar tamamlanmamış olması ve son birkaç yıldır tamamlanması Muş için gecikmişlik göstergesidir. Bugünden itibaren yaptığınız çalışmalarla Muş'un altyapı sorunlarını çözdükten sonra da, daha ziyade sosyal belediyecilik dediğimiz diğer alanlara da odaklanma ve bunlara yoğunlaşma imkanı bulacaksınız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindekiler, belediye ziyaretinin ardından Dere Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi'ni gezdi. Okulda çeşitli incelemelerde bulunan Bakan Çubukçu daha sonra Zafer Mahallesi'ndeki Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu (YİBO) ziyaret etti. Ziyaret öncesi mahallede sohbet eden bayanların yanına giden Bakan Çubukçu, onlarla bir süre sohbet etti. Kadınların kendisine ikram ettiği tandır ekmeğini tadan Çubukçu, ekmeği çok beğendiğini ve kadınların bu ekmeği yapmak için büyük emek verdiklerini söyledi. Ekmeği öğlen yemeğinde yiyeceğini belirten Çubukçu, ekmeği korumalarına verdi. Kadınlarla sohbete devam eden Çubukçu, ayrıca kadınlara 12 Eylül'de yapılacak referanduma katılıp oy kullanmalarını istedi.

Bakan Çubukçu, okul ziyaretlerinin ardından Polis Evi'nde düzenlenen öğlen yemeğinin ardından istirahata çekildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.