Çocuklar üzerinden siyaset yapmayalım

Çocuklar üzerinden siyaset yapmayalım
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bir siyasi parti bu ülkenin çocuklarının eğitimden uzak kalmasını nasıl düşünebilir? Çok üzüntü duyuyorum" dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, EXPO Center'da bugün açılışı yapılacak olan Dünya Halter Şampiyonası'nı izlemek için Antalya'ya geldi. Gazetecilerin havalimanı VIP kapısı çıkışında sorularını cevaplayan Şahin, BDP'nin ana dilde eğitim hakkı için okullarda boykot çağrısının son derece yanlış olduğunu söyledi. Çocukları iyi yetiştirmenin veliler olarak bir görev olduğunu belirten Şahin, "Eğitim boykotunun kime ne faydası olacak" yorumunda bulundu. "Çocukların 1 hafta okuldan uzak kaldığında bundan onur ve sevinç duyacak kişi olabilir mi?" diyen Şahin, şöyle konuştu: "Bir siyasi parti bu ülkenin çocuklarının eğitimden uzak kalmasını nasıl düşünebilir? Büyük üzüntü duyuyorum. Ama sağduyu sahibi velilerin bu boykota uymamalarını ümit ediyorum. Çocuklar üzerinden lütfen siyaset yapmayalım."

Çocukları kullanan örgütler olduğunu belirten Şahin, "Çocuklara taş attırıp siyasi amaçlarına alet edenler oldu. Bu çağda böyle bir düşüncenin, kafa yapısının bulunması büyük bir talihsizlik" dedi.

Şahin, bir gazetecinin "Bu boykot çağrısı yargıya taşınabilir mi?" şeklindeki sorusuna şöyle karşılık verdi: "Bu eylem mevcut yasaları ihlal eden bir eylem olarak yetkili makamlar tarafından değerlendirilirse gerekenler yapılır. Hiç aklı başında bir vatandaşın bunu onaylayacağı kanaatinde değilim."

Gazetecilerin, "İngiltere'de yayın yapan bir gazetede yer alan haberde 'AK Parti referandumda İran'dan 25 milyon bağış aldı' şeklindeki iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise Şahin, şöyle cevap verdi: "Bu iddia AK Parti ve İran yetkilileri tarafından yalanlandı. Bu tamamen masa başı, uydurma ve maksatlı bir haber. AK Parti tüzel kişiliği bu yayın organına yönelik yasal haklarını kullanacak ve dava açacaktır ve açmalıdır. Basın yayın hakkının kötüye kullanılmasının tipik bir örneğidir."

Gazetecilerin Başkanlık sistemi iddialarıyla ilgili sorularına ise Şahin, şöyle karşılık verdi: "Bu konunun tartışılmasının faydadan uzak olmayacağını düşünüyorum. Her konu tartışılmalı. Olumlu ve olumsuz yanları olur, bu tartışarak ortaya çıkar. Herhangi bir hususu tartışmaktan korkmayalım."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.