CHP'nin Tüzük Tartışmalarına Kafa Yormuyoruz

CHPnin Tüzük Tartışmalarına Kafa Yormuyoruz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katılanları ile katılmayanları ile hala gündemde olan Cumhurbaşkanı'nın Cumhuriyet resepsiyonu ile ilgili olarak konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Arınç, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ve partililer ile görüştü. Arınç, Trabzon AK Parti teşkilatının başarısına dikkat çekerek "Ak Parti Trabzon'da bakanlar çıkarmıştır, komisyon başkanları çıkarmıştır. Çok değerli belediye başkanlarımız da belediye ve il genel meclisi başkanlarıyla 8 yıllık iktidar döneminde büyük başarılara imza atmıştır. 12 Eylül'de halk oylamasında Trabzon çok yüksek oranda 'evet' oyu çıkarmış ve başarılarını bir yenisini daha eklemiştir. Hem AK Parti'ye gösterdikleri bu teveccühten dolayı hem de Anayasa oylamasındaki 'evet' oylarını daha çok kullanarak Türkiye'nin demokratikleşmesine katkıda bulundukları için Trabzon halkına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Arınç, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Katılanları ile katılmayanları ile hala gündemde olan Cumhurbaşkanının Cumhuriyet resepsiyonu ile ilgili olarak sorulan soruya Arınç "29 Ekim çoktan geçti. Bu konu üzerinde herkes bir şeyler söyledi, ben de bu konu üzerinde konuştum. Bunun takdirini kamuoyu yapacaktır. Kamuoyu bunu çok iyi değerlendirmiştir. Kimler hangi tavrı göstermişlerdir bu kamuoyunun belleğindedir ve en güzel değerlendirmeyi yapmıştır. Türkiye'de milli bayramlar kutlamasında bir teamül vardır. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım bunu orada çok daha iyi öğrendim. Önemli saydığım husus 29 Ekim çok önemli bir bayramdır.

Kanun da bunu gösteriyor. Bu bayram cumhuriyetimizin ilan edildiği gündür ve cumhuriyetimiz milletimizin birliğini temsil eden bu günde bütün kutlamalar onun başkanlığında yapılır tek resepsiyon yapılır. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı'nda bütün kutlamaları ve resepsiyonu TBMM yapar. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın sahibi Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Bütün kutlamaları silahlı kuvvetler yapar hepimiz tebrik etmek için genel kurmay başkanına gideriz tek resepsiyon için orduevine gideriz. Cumhurbaşkanı 29 Ekim'in hem sahibi hem kutlayıcısıdır" dedi.

"Mustafa Özyürek bu konuda konuşacakların en sonunda gelir" diyen Arınç "Çok da ciddiye alınacak bir siyasetçi değildir. Bunu ben kendim söyledim zaten. O gece 2 bine yakın davetli var, bin 500'e yakın katılım var. Kimin katılıp katılmayacağı temsil ettiği kurumlara göre değişir. Meclis başkanı olsaydım mutlak katılırdım, başbakan da olsaydım mutlaka katılırdım, başbakan da katılmıştır. CHP'den birisi katılacaksa o da Kılıçdaroğlu genel başkandır. Hiç kimse 'Özyürek oraya gelip gelmedi mi ?' diye merak da etmedi. Ben hükümetin bir üyesiyim, hükümet temsil edildi. Bundan daha tabi bir şey olmaz. Temsil edecek kişi ben olsaydım koşa koşa giderdim. Bu davetten büyük keyif de alırdım, kişiler ve kurumlardan gelmesi gerekenlerin bulunup bulunmaması önemli, genelkurmay başkanımızın kuvvet komutanlarımızın gelip gelmeyeceğini merak ediyorsanız bunun sebebi vardır.

Kılıçdaroğlu'nun gelip gelmeyeceğini merak ediyorsanız bir sebebi vardır. Yıllarca meclis başkanı sıfatıyla hep geldim, tartışma konusu böyle bir gecede cumhurbaşkanının gecesi varken alternatif bir program yapmak doğru mudur yanlış mıdır ? Bu konuda hem halk hem köşe yazarları hem sanatçı ve siyasetçiler olarak bir değerlendirmeler yaptılar. Bu konu üzerinde fazladan konuşmaya gerek yok, sayın Kılıçdaroğlu 'halkla kutlayacağım' diye katılmadığını söyledi.

 

Böyle bir şey mümkündür ama ne yaptığına bakmak lazım, halkla kutlama dediğiniz zaman her davete giderken bunu dikkate alıyor mu ? Bir başka davette böylesi bir öngörüde bulunuyorlar mı ? Türk halkının verdiği kararlar var. Onun dışında bir şey konuşmaya gerek yok. Her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Biz önümüze bakalım gördüğümüz şey doğrular ve yanlışlar hakkında hepimiz bilgi sahibiyiz. Türkiye'de kurum ve kuruluşlar kendi görevlerini yaptıkça başarı ve itibar kazanır. Siyasetçiler olarak kurumlar olarak saygınlığımızı korumamız lazım. Bu saygınlıklara gölge düşürecek davranışlardan kaçınmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Arınç, "Milli Görüş yeni bir parti daha doğurdu. Buna nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna ise "60'ın üzerinde siyasi parti var ama biz demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları olarak Anayasa'nın tarif ettiği partilerin demokrasiye güç verdiğine inanıyoruz. Mevcut hangisi olursa olsun 'Türkiye'de siyaset yapacağım' diyen herkese açık olmasını istiyoruz. Yeni kurulan partiye de düşüncelerine de programına da saygı duymamız gerekiyor. Herhangi bir tartışmaya girmek istemem" dedi.

Taksim'de yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak ise "PKK saldırıyı üstlenmedi ancak militan PKK'lı çıktı" hatırlatması üzerine Arınç "Bu tür terörist eylemlerde yapılan açıklamalar, hedef şaşırtma arzuları bu eylemde kullanılan insanın kimliği, bunların hepsinin bir adli tahkikat sonucunda tamamen ortaya çıkması mümkündür. Yoksa şu andaki açıklamalar hedef şaşırtma ve dikkatleri başka yöne çekme amacıyla olabilir ama eylem terörist eylemdir, masum insanlar hedef alınmıştır. Tek kişi mi iki kişi mi üç kişimidir nerden gelmiş hangi amaçla bu eylemi yapmışlardır kimlerin direktifiyle yapılmıştır hepsi ortaya çıkacaktır. Türk emniyeti ve güvenlik güçleri bu konunun bütün detaylarının açıklandığı bir güne bizi kavuşturacaktır" diye konuştu.

Arınç, CHP'deki tüzük tartışmaları ile ilgili olarak ise "Buna kafa yormuyoruz, bu partinin iç meselesidir. Kendi iç sorunları ile başlarının dertte olduğu görülüyor. Basındaki bütün karikatürleri takip ettim. Siz de lütfen onlara bakın. CHP'nin bugün kendi iç bunalımını çok güzel anlatılmış. Kendi içinde karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Parti iç dinamikleriyle bir çalışma yapacaklardır" şeklinde konuştu.

AK Parti il Başkanı Adnan Günnar, Bakan Arınç'a ziyaretin anısına bir tesbih hediye etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.