Chp'li Tanal'dan Başbakan Yardımcılığı Atamalarının Hukuka Aykırı Olduğu İddiası

Chpli Tanaldan Başbakan Yardımcılığı Atamalarının Hukuka Aykırı Olduğu İddiası
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başbakan yardımcılarının bakanlar arasından seçilmesi gerektiğini savunarak, mevcut başbakan yardımcılarının bakan olmadan bu göreve atandıklarını bunun da hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başbakan yardımcılarının bakanlar arasından seçilmesi gerektiğini savunarak, mevcut başbakan yardımcılarının bakan olmadan bu göreve atandıklarını bunun da hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Tanal, konuya ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Anayasaya göre, başbakan yardımcılarının, Bakanlar Kurulu listesindeki bakanlar arasından atanması gerektiğini savunan Tanal, başbakan yardımcılarının bu listenin dışından atandığını söyledi. Bakan olmayan bir kişinin Bakanlar Kurulunda yer almasının hukuka aykırı olduğunu savunan Tanal, başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Ali Babacan'ın bakan olarak atanmadan Başbakan yardımcılığıyla görevlendirildiğini ifade etti.

Tanal, bu nedenle Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararların yok hükmünde olduğunu savundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesi gerektiğini belirten Tanal, sorunun çözümü için yeni bakanlıklar oluşturularak başbakan yardımcılarının önce bakan olarak atamalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.