Chp’li Özgümüş "Dokunulmazlık"ta Partisiyle Ters Düştü

Chp’li Özgümüş Dokunulmazlıkta Partisiyle Ters Düştü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, partisinin, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik görüşüne katılmadığını belirterek, “Ben milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam etmesinden yanayım" dedi.

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, partisinin, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik görüşüne katılmadığını belirterek, “Ben milletvekillerinin dokunulmazlıklarının devam etmesinden yanayım" dedi.

Dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'te dosyası bulunan Özgümüş, Koza TV'de Gazeteci Nedim Soylu'nun hazırlayıp sunduğu 'Dördüncü Kuvvet' adlı programda, CHP’nin kürsü dokunulmazlığı hariç, milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik görüşte olduğunu belirtti. Özgümüş, “Bu partimin görüşü, açıkçası benim görüşüm bu yönde değil. Ben milletvekilleri dokunulmazlıklarının devam etmesinden yanayım” dedi.

Özgümüş, dokunulmazlıkların kaldırılmamasıyla ilgili görüşünün sebebini ise şu şekilde açıkladı:

“Eğer siz milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırırsanız, Türkiye’yi ilgilendiren çok önemli, çok kritik bir oylamada hükümetin istediği yasanın aleyhine oy verecek olan milletvekilleri, arabayla bir yerden bir yere giderken hakkınızda ihbar var denilerek 1 ya da 2 gün göz altında tutulur. Bu da Türkiye’yi ilgilendiren o yasanın rahatça geçirilmesi için yeterli."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.