Chp'li Oran'ın Basın Toplantısı
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, bedelli askerlikten hükümetin 7 milyar dolar gelir beklediğini ifade ederek, gelecek paraya ilişkin, "Bütçeye yamanmasın" dedi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Oran, ekonomi üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin hızla krize doğru koştuğunu savunan Oran, "Gemi su alıyor" dedi. Vatandaşlara uyarıda bulanan Oran, "Vatandaşlar ne yaparsa yapsın dövizle borçlanmasın, sanayicimiz de borçlanmasın. Eğer dövizle borçlanırlarsa altında kalırlar" diye konuştu.
"Bedelli askerlikle elde edilecek yaklaşık 7.5 milyar dolarlık kaynak bütçe açığını cari açığını kapatmak için kullanılmasın" diyen Oran, "Hükümetin hatasını değil, milletin yarasını sarsın. Ekonomi, ticaret ve sanayi ile ilgili meslek örgütleri yani sivil toplum örgütleri dikkatli olsun. Van'da çöken otele göz ucuyla bakıp, gayet iyi durumda diyenlerin konumuna düşmesin. Sivil toplum doğruyu söylerse, hükümet gerçeği duyar, hükümet gerçeği duyarsa bu sorunu çözme şansımız artar. Yoksa bina çökerse,
hepimiz altında kalırız" diye konuştu.
TÜİK'in rakamlarla oynadığını savunan Oran, "Hükümet TÜİK'ten elini çeksin. Aldığım verilerde hep bir ikilem var" dedi.
Fitch'in son yorumunu da değerlendiren Oran, "Hükümet daha önce 'Fitch, Fitch'liğini yaptı' diyordu. Bağımsız kurullara karşı alerjisi var bunların. Ellerinden gelse bir KHK ile Fitch'i de hükümete bağlayacaklar" dedi.
Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'a tepki gösteren Oran, Fitch'in dün Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Aydın'ın hükümetten önce açıklama yapmasını eleştirdi. Oran, "Senin üstüne vazife mi? Bankalar Birliği Başkanı hükümet sözcülüğüne soyunmasın. O makamda biri var" dedi.
Bedelli askerlikle ilgili soru üzerine Oran, hükümetin bedelli askerlikten 7 milyar dolar civarında gelir beklediğini söyledi. Oran, "Bunun bütçeye yamanmaması lazım" dedi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.