CHP'de İstifa Depremi

CHPde İstifa Depremi
CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat partisinden istifa etti.

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." sözleri önce Meclis'i, ardından da dalga dalga yayılarak Türkiye'yi sarstı. Güler'in sözleri CHP'de şok bir istifaya da neden oldu. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, partisinden istifa etti.

Fırat'ın CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM'de ana dilde savunmaya imkan tanıyan tasarının görüşmeleri sırasındaki söylediği ''Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz'' ifadeleri üzerine istifa kararı aldığı öğrenildi.

Fırat'ın danışmanı Ayfer Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Salih Fırat gördüğü lüzum üzerine partiden istifa ettiğini söyledi. Daha sonra bir açıklama yapacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.