CHP'de afiş istifası

CHPde afiş istifası
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlatıldığı ortaya çıkan başörtülü kadınların rahibeye benzetildiği afişler, CHP'de istifaya neden oldu.

Avcılar Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Ömer Zengin, partisinden istifa etti.

Avcılar Belediyesi'nin bugünkü meclis toplantısında AK Partili üyeler ile birlikte meclis salonunu terk eden CHP'li Meclis Üyesi Ömer Zengin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP grubunun, meclis toplantısında afiş kriziyle ilgili tepki göstermesini eleştiren Zengin, "Ben grubumdan meclis toplantısında, başkanın kadınlarımızı kızlarımızı, eşlerimizin, bacılarımızın bir rahibeye benzetilmesine tepkilerini beklerdim. Ama ufak çapta tepkilere yol açtı, büyük çapta değil. Daha sonra olay meclise geldi.

Ben isterdim ki meclis toplantısında grup başkanvekilimiz söz alsın, kürsüye çıksın, başkanın eşlerimizi, kızlarımızı rahibeye benzetmesini tasnif etmediğimizi söylesin. Meclis üyeleri olarak buna karşı olduğumuzu söylesin. Ama bunu bulamadım" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekilinin söz alarak olayı yadırgadıklarını söyleyince, CHP grubundan tepkisel sözlü sataşmalara maruz kaldığını anlatan Zengin, bunu kabullenemediğini vurguladı. Zengin, Amasyalılar Derneği İl Başkanı olduğunu ve belediye meclisinde Amasyalıları temsil ettiğini de ifade ederek, "Beni onlar oraya getirdi.

Eğer ben bu olaya tepki vermeseydim, onlara cevap veremezdim. Şuan vicdanen rahatım. Ben partimden yazılı olarak istifa ettim" diye konuştu.

Ömer Zengin, afiş krizinden sonra Başkan Değirmenci'nin ortaya çıkmamasıyla ilgili ise "Belediye Başkanının afiş olayından sonra ortadan kaybolması, hele de bir seçim arifesi yaşarken onun Bulgaristan'da tatil yapması, başkan yardımcıları, grup başkanının 'ben başkana ulaşamıyorum' demeleri bu suçu kabullendiğini gösterir. Bu başkanın, partiye yapmış olduğu bir komplodur. Başkan bu komploda karşılıksız kaldı. Eğer grubum ya da grup başkanvekili buna tepki verseydi, partimden neden istifa edeyim.

Başkan hala yok, kimse ulaşamıyor ve bence suçu sabittir" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum