Chp 88 Yaşında

Chp 88 Yaşında
CHP'nin kuruluşunun 88. yılı nedeniyle Soma İlçe Teşkilatı tarafından bir kutlama töreni gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Bahri Yılmaz, "Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkeyi kurduğumuz gibi yeniden düzlüğe çıkaracağımıza inancımız tamdır" dedi.

CHP'nin kuruluşunun 88. yılı nedeniyle Soma İlçe Teşkilatı tarafından bir kutlama töreni gerçekleştirildi. CHP İlçe Başkanı Bahri Yılmaz, "Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkeyi kurduğumuz gibi yeniden düzlüğe çıkaracağımıza inancımız tamdır" dedi.

Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan CHP İlçe Başkanlığı yetkilileri ve partililer, CHP'nin 88. kuruluş yıldönümünü kutladı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Burada basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Bahri Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğunun iyi yönetilememesi sonucu emperyalist güçlerin Mondros ve Sevr ile Anadolu'yu ve zenginliklerini paylaşarak işgal ettiklerini söyledi. Yok olmuş devletin küllerinden yeniden dirilmek için 19 Mayıs 1919 da

Samsun'dan Mustafa Kemal tarafından başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın Atatürk'ün tabiri ile Türk Milletinin yediden yetmişe 3 yıl süren bağımsızlık mücadelesiyle 9 Eylül 1922 de bağımsızlığın kazanıldığını söyledi.

Savaşın ardından Cumhuriyeti kuracak yapılanmada bağımsızlık mücadelesini götüren Anadolu Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetinin devamı olarak 9 Eylül 1923 de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Atatürk kendisinin asli görevini de CHP başkanlığı olarak görmüştür. Partinin amblemi Altıok, Anayasası'nın temeli olan Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkelerini temsil eder. Cumhuriyet Halk Partisi

kökleri tarihimizde ve milli mücadelemizde olan Cumhuriyeti gerçekleştiren çağdaş Türkiye'nin temellerini kuran demokrasi sürecini başlatan Atatürk ilke ve devrimlerini sahiplenerek emperyalizme, eşitsizliğe, imtiyazlara karşı özgürlükçü ve yenileşmeci adında Cumhuriyet ve halk olan tek partidir."

Yılmaz, partinin 88'nci kuruluş yıldönümünde Atatürk, İnönü ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna şehit düşmüşleri, partiye hizmet edip aralarından ayrılanları rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.