Cevdet Yılmaz'dan birlik mesajı

Cevdet Yılmazdan birlik mesajı
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, bu memleketin birliği ve bütünlüğünün herkesin menfaatine olduğunu belirterek, insanlarımızın bunu çok iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ramazan Bayramı dolayısıyla Bingöl Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Buradaki resepsiyonun ardından Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği'ni (BİŞHAK) ziyaret eden Bakan Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bingöl halkının, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ettiğini belirten Bakan Yılmaz, bayramın insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Bakan Yılmaz, "Bu günler; barış, sevgi, kardeşlik ve insanların kaynaştığı günlerdir. Küskünlerin kucaklaşmasını temenni ediyoruz. Bayramın, toplumumuzun huzuruna katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.

BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise şehit aileleri adına yaptığı konuşmada son dönemlerde ülkede yaşanan bazı olaylardan rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Sözen'in ardından bir konuşma yapan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, şehit ailelerine yapılanların gerçekten az olduğunu belirterek, "Keşke devletimizin daha çok imkanı olsa, daha çok destek verilse. Ama imkanlar sonuna kadar zorlanarak bir çok şey yapılıyor. Çeşitli kanunlarla, belli haklar, belli destekler sağlanıyor.

Hiçbir zaman tabii o kaybedilen değeri karşılamak mümkün değil ama bir nebze de olsun yanlarında olduğumuzu göstermek adına çok güzel bir şey. Bu yönde de inşallah ülkemizin, devletimizin imkanları genişletildikçe daha güzel şeyler yapılır. Bu memleketin birliği, bütünlüğü aslında herkesin menfaatinedir.

İnsanların bunu çok iyi anlaması lazım. Buradaki zafiyetler veya bu memleketin istikrarının bozulması, bu memlekette hiçbirimizin arzu etmediği tartışmalar olması herkesin aleyhinedir. Bu ülkede yaşayan, bu topraklarda yaşayan herkesin aleyhinedir. Belki başkalarının lehine olabilir, bu ülkenin dışındakilerin, başka hesapları olanların lehine olabilir ama burada yaşayan herkesin ortak menfaati nasıl geçmişte birlik ve beraberlik olmuşsa, gelecekte de aynı şekilde birlik ve beraberlik olması ve herkesin de bu ülkede huzur içinde bütün haklardan faydalanarak yaşamasıdır.

Biz de bu konuda gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda terör örgütü veya yandaşları tarafından uygulanan kanun dışı olaylara da değinen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kanun dışı, hukuk dışı iş yapanlar için de Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Kim suç işlerse, kim kanunlara aykırı hareket ederse o da cezasını görür. Zaten güvenlik güçlerimiz bugün geçmişe göre çok daha profesyonel çalışıyor. Bazen bir olaya anında niye müdahale edilmedi diye düşünülebilir ama onlar tespit ediliyor ve yeri, zamanı gelince adaletin önüne çıkarılıyor. Kanunlar var, hukuk var. Kim suçlu, kim suçsuz, bunu bizim söyleme gibi bir lüksümüz yok. Bu adaletin bileceği bir iş. Fakat güvenlik güçleri etkili bir şekilde çalışmalarını yapıyor, bundan herkes emin olsun."

Bayramlaşmaya; Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı İsmail Hakkı Önder, Bingöl İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.