Burunlarından fitil fitil getirecegim

Burunlarından fitil fitil getirecegim
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Genelkurmay Başkanlığı'nın Hantepe, Sarıyayla ve İskenderun'da yapılan saldırılarla ilgili açıklamada bulunmasını istedi.

Kayseri'ye BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, partililerle birlikte iftar yaptı. Burada İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Genel Başkan Topçu, Türkiye'de hukuk ve kanun ne diyorsa onun uygulanması gerektiğini söyledi. Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda 'evet' kampanyasına 2 bin kişilik bir toplantıyı İstanbul Cevahir Otel'de başlattıklarını hatırlatan Topçu, "Toplantıya katılan arkadaşlar bana Yüksek Askeri Şura toplantısını ısrarla sordular. Bende bu YAŞ'ın hukuku var mı var, kanunu var mı var.

Biri komutan olacak biri atanacak, millete ne bundan, gece yarısı ikide bir yok zirve yaptı yok Başbakan bilmem kimle görüştü. Aman yarabbi son dakika flaş flaş Cumhurbaşkanı bilmem kimi çağırdı. Ne oluyor. Hukuk var kanun da var ne istiyorsa o olur. Hukukun ve kanunun olduğu yerde temayül mü olurmuş ? Hukuk neyi gerektiriyorsa kanun neyi gerektiriyorsa o olacak" dedi.

"BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"

Topçu, "Bu milletin eli sizin yakanızda. Dörtyol'u ne yaptınız ? İskenderun'u ne yaptınız? Sarıyayla'yı ne yaptınız ? Hantepe' yi ne yaptınız ? Daha arka taraflara da geçmedim evet şimdi Hantepe'yi millet merakla bekliyor. Sarıyayla'yı bekliyor. Bunların bantlarını ben seyrettim. Bana geldi bantları. Sarıyayla'daki rezilliği kepazeliği seyrettim.

Ondan sonra da dedim zaten 'Muhsin Yazıcıoğlunu keş dağlarında bulamadım' dedin anladım. İyide kendi evinde yattığın karakolu da bulamıyorsan sana bunun hesabını soran olmayacak mı? Ama soramıyor bu siyasi iktidar ama ben sorarım. Ben sorarım bunların hesabını ve soracağımda. Bak bu memlekette 26 yıldır terörle mücadele yapıldığı söyleniyor değimli ? Büyük Birlik Partisi iktidara gelince siyasetten de bürokrasiden de burunlarından fitil fitil getireceğim" ifadelerini kullandı.

"GENELKURMAY CEVAP VERMELİ"

Referandumda kesinlikle 'evet' denmesinin altını çizen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, sık sık vatandaşlarla referandum sohbeti yaptıklarını belirterek, "Üzerinde gömleği dahi olmayan vatandaşlar geliyor. Bana başkanım diyor ülkücüler buna hiç evet verir mi diyor. Hayır demesi lazım diyor. İşte milleti ne hale soktukları ortada. Halbuki bu işten siyaset yapmanın zamanı değil. Vatandaşların maddeleri filan bildiği ney yok. Partisi buna hayır demiş, oda onun peşinden hayır diyor. O ne orda çocukların ne anayasası güvence altına alındığının bilincinde ne orada ne hak konulmuş onun bilincinde.

Sarıyayla duruyor ortada, İskenderun ortada duruyor. Hatay ortada duruyor, Tokat ortada duruyor. Reşadiye ortada duruyor. Samsun ortada duruyor. Ama ne yazık ki buna dönüp ne bürokrasi bir cevap veriyor, nede siyasi erk gereğini yapıyor. Şu anda PKK sazcısıyla sözcüsüyle milletin üzerinde bu seferde lafla sözle provokasyonunu yapıyor "dedi.

Genelkurmay başkanının görevi devretmesine az kaldığına belirten Topçu " 15 aydır söylüyorum. Gerçekten şu Hantepe'ye bakmak lazım İskenderun"a bakmak lazım. Ne biliyorsa söylemesi lazım.Sarıyayla da ne oldu bilmemiz lazım.Ayrıca bütün milletin merak ettiği bir şeyi soruyorum 15 aydır sordum. Cevap vermedi. Muhsin Yazıcıoğlu hadisesi ile alakalı Genelkurmay ne söylüyor ? Sahada bir çalışma yaptılar arama kurtarmaya karıştılar.Bizim bu bir yıldır takip ettiğimiz emniyet müdürü vasıtası ile neticesini de aldığımız ve doğru olmayan bir istihbarat olduğunu biz tespit ettirdik.

Şimdi Genelkurmay skorsyk düştü sesi çıkmadı.Büyükbirlik Partisi Genel Başkanı yanında 5 arkadaşı ile karlar altında kaldı sesi çıkmadı. Skorsky'nin parçası bende peki buna da bir şey demeyecek mi ? İnşallah der. Demese de siyasi erk gereğini yapar. Yapmasa da yapacak bir Allah'ın kulu çıkar. Bunun için diyorum Büyük Birlik Partisi var. Yani Hantepe'ye cevap versin benim sorduğuma cevap versin Sarıyayla' ya İskenderun'a cevap versin. Yönetimi elinde bulunduran Başbakan ne iş yapıyor ? Cumhurbaşkanı ne iş yapar ?

Atamalarda gece yarısı ikide bir zirveler yapıyordu bu sorular içinde zirveler yapsın sayın Cumhurbaşkanımız çağırsın bakalım. "Gel bakalım" desin. Bak millet vicdanında bu iş cevap bekliyor desin. Şu anda onun emrinde ki bir memur. Cumhurbaşkanı halletsin bu işleri" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.