Bunlar Çok Da Konuşuyor

Bunlar Çok Da Konuşuyor
Bunlar çok da konuşuyor.İsminin başında bilimsel unvanları var ancak bir bilimsel makaleleri yok.

Bizim bilim adamlarımızın elbette gayret içerisinde olmaları gerekiyor. Bu arkadaşlarımızın bunu yaptığından eminim" dedi.

Melikşah Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılış törenine katılmak üzere TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile birlikte özel bir uçakla Kayseri Erkilet Havaalanı'na gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada protokol tarafından karşılandı. Daha sonra tören için Melikşah Üniversitesi'ne geçen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada, ülkede isminin başında profesör olan ve siyaset yapmaya çalışan insanların olduğunu ancak bilimsel makalelerinin olmadığını söyledi.

Arınç, "Türkiye'de maalesef isminin başında profesör etiketi bulunan ve siyaset yapmaya kalkan birkaç kişiyi tanıyorum. Bunlar çok da konuşuyorlar. Ama bu bilim adamlarımızın isminin başında profesör etiketi taşıyanların belli kıstas ve endeksleri var. Bunlara baktığımız zaman bilimsel makalelerinin yayınlanmadığı görülüyor. Bizim bilim adamlarımızın hiç durmadan gayret içerisinde olmaları gerekiyor. Onlar öğrencilerimizi yetiştirmek ve kendilerini çok daha ilerleyerek en üst noktaya götürmek mesuliyetindedirler. Bu arkadaşlarımızın bunu yaptığından eminim" dedi

"GENÇ NÜFUSU HAZIRLAMAK, GELECEĞİ HAZIRLAMAKTIR"

Türkiye'de 72 milyon insanın yarısından fazlasının 35 yaş altında olduğuna vurgu yapan Arınç, "Bu büyük bir zenginliktir. Bu nüfus bu kadar 35 yaş altındaki yüksek sayı, Avrupa'nın nüfusunu toplasanız onların sayılarından fazla yapar. Genç nüfusu hazırlamak, geleceği hazırlanmak demektir. Bu yüzden gençlere yönelik yapacağımız çok hizmet var. Hükümetimiz 8 yıldan bu yana en büyük bütçesini eğitime ayırmaktadır. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7,5 milyar TL bütçesi varken bu rakam 2009 yılında 28  milyar TL olmuştur. Bu da eğitime verilen önemi gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.

"İYİ EKİPLER TÜRKİYE'NİN İTİBARINI TEKRAR ARTIRMAKTADIR

Türkiye'de geçmişte üniversitelerin kavga ve çatışma alanları olduğunu anımsatan Arınç, "Şimdi birbirlerini seven öğretim üyeleriyle ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olan, yeni şeyler öğrenmek için gayret sarf eden bir üniversite gençliği var. Kayseri ise bu işin en güzel yeridir. Türkiye, son yıllarda tarihinin en itibarlı dönemini yaşıyor. Bu dönem son yıllarda kaybedilmişti ancak şimdi itibarımızı tekrar buluyoruz. İyi ekipler Türkiye'nin dünya üzerindeki itibarını tekrar artırmaktadır. Türkiye milli gelirini yükseltiyor. Şu anda dünya ekonomilerinde 17. sıradayız. Türkiye büyüme hızını yüzde 10'un üzerinde tutarak bunu başarmıştır. Türkiye büyüyor, gelişiyor ve kalkınıyor. Bunun için de siyasi istikrar önemlidir. Ekonomik istikrar da onunla özdeştir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE EĞİTİME EN BÜYÜK KATKIYI HAYIRSEVERLER SAĞLIYOR"

 

 

Hayırseverlerin eğitime olan katkısının yüksek olduğunu söyleyen Arınç, "Kayseri'yi Kayseri yapan güzelliklerden birisi de insanların hayırsever olmasıdır. Türkiye'de eğitim sistemimize en büyük katkıyı hayırseverler sağlıyor. Kayseri'de yapılan bu katkının 600 milyon dolar olduğunu gördüm. Bu sebeple hayırseverlere içten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak, geleceğin ülkesine bilgi ile donatılmış bir nesil bırakmanın sanayici ve işadamlarının hedefi olması gerektiğini belirtti. Boydak, Melikşah Üniversitesi hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a üniversitenin amblemi işlenmiş altın renkli tabak hediye etti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.