Bu Ülkede, Herkes Siyasetini Yapsın

Bu Ülkede, Herkes Siyasetini Yapsın
İçişleri Bakanı Şırnak'ın Cizre ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Bu ülkede herkesin siyasetini yapması gerektiğine dikkat çeken Bakan Atalay, Geçitli saldırısıyla ilgili olarak ise incelemelerin sürdüğünü dile getirdi.

Geceyi Şırnak'ta geçiren İçişleri Bakanı Beşir Atalay sabah saatlerinde Cizre'ye geldi. Bakan Atalay'a Cizre ziyaretinde Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve çok sayıda güvenlik yetkilisi eşlik etti. Bakan Atalay, Cizre Öğretmen Evi'nde güvenlik zirvesi toplantısı yaptı. Basına kapalı yapılan toplantıya Bakan Atalay, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam ve askeri yetkililer katıldı.

Güvenlik toplantısının ardından Atalay ve beraberindekilerle birlikte AK Parti Cizre İlçe Teşkilatı'na gitti. Burada açıklamalarda bulunan Atalay, güvenliğin ağırlıklı olduğu bir bölgeye ziyaret gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Vatandaşımız artık hiçbir endişe duymadan özgürce yaşayacaktır. AK Parti olarak daima insanı öne alıyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizim felsefemiz bu. Ve devlet insan içindir. İnsanın huzuru ve güvenliği içindir. İnsanımızın rahatı için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Kendilerinin kardeşliğin garantisi olduğunun altını çizen Bakan Atalay, "Demokratikleşme, insan hakları, özgürlükler konusunda, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Güvenlik konusunda da daha ileri daha farklı bazı uygulamalar yapacağız. Vatandaşımız her düşüncesini söylesin, özgürce yaşasın. Kimse kimseye baskı yapamaz. Şiddetle de hiçbir yere varılamaz. Bizim istediğimiz şiddetin olmadığı ama her şeyin özgürce konuşulduğu bir ülke" şeklinde konuştu.

Bakan Atalay, "Bu ülkede, herkes siyasetini yapsın. Her şey tartışılsın" diye devam etti.

Geçitli saldırısını da değerlendiren Bakan Atalay, "Hükümet olarak bu olayı yakından takip ediyoruz. Orada saldırıyı yapanları bütün ayrıntılarıyla açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Cizre'de herkesin her sokakta endişe duymadan yaşayacağını kaydeden Beşir Atalay, "Bundan sonraki süreçte bunlara ağırlık veriyoruz. Bu çalışmalarımızın hepsi yurt içi yurt dışı hepsi birbiriyle irtibatlıdır. Bu çalışmalarımızın hepsi büyük, kapsamlı bir stratejinin parçalarıdır. Benim bölge ziyaretim de bu parçalardan birisidir. Bunların hepsini birlikte yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

Atalay, Irak'taki Amerika yönetiminin üst düzey yetkilileriyle de irtibatlı olduğunu söyledi. Mini güvenlik toplantısı yapan Atalay, gazetecilerin Türkiye K.Irak sınırına tampon bölge oluşturmakla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

parti ilçe binasında yapılan basın toplantısından sonra caddelere inip esnafla sohbet etti. Yoğun güvenlik çemberi içinde dolaşan İçişleri Bakanı Atalay, esnaf ziyaretinden sonra ilçeden ayrıldı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.