Bdp'li Vekilin Aranan Şeyma Güzel'i Vip'ten Geçirmesi

Bdpli Vekilin Aranan Şeyma Güzeli Vipten Geçirmesi
BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, polis tarafından aranan Şeyma Güzel'i VİP'ten geçirdiğine ilişkin haberlerle ilgili olarak, "Yanlış bir bilgilendirme var. Burada, başka bir yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor" dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, polis tarafından aranan Şeyma Güzel'i VİP'ten geçirdiğine ilişkin haberlerle ilgili olarak, "Yanlış bir bilgilendirme var. Burada, başka bir yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor" dedi.

Tuncel, BDP grup toplantısının ardından gazetecilerin sorusu üzerine öldürülen terörist Mensur Güzel'in aranan kardeşi Şeyma Güzel'in makam aracında yakalanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptığını belirten Tuncel, "Yanlış bir bilgilendirme. Şeyma Güzel arkadaşımız BDP'nin Gençlik Kurulu çalışanıdır. Diyarbakır'a gittiği sırada ben havalimanına bıraktım. Gözaltına alındı. Bende sordum 'Niye'. Çünkü bırakıp gittiğimde iki sivil polisin kolları arasında çıktığında

dediler 'İşlem yapacağız.' Bizde avukatına haber verdik. Durum budur. Yani burada başka bir yargısız infaz yapılmaya çalışılıyor" dedi.

Yarın İstanbul'da mahkemesi olacağını ifade eden Tuncel, "Umarım bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa son verilecek. Kim ki bu ülkede demokrasiden, insan haklarından, özgürlüklerden, Kürt halkının özgürlüğünden bahsediyorsa potansiyel olarak terörist ilan ediliyor. Türkiye artık bunu taşımamalıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Buraya başka bir şeye çevirmek gibi bir şey yok" diyen Tuncel, şunları kaydetti:

"Kaldı ki o bilgiyi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Şeyma Güzel'in nereye gittiğini bilgisini de verebilirdi. Ya da kendileriyle ne konuştuğumuz bilgisini ya da Emniyet Müdürünü aradığımızda 'gözaltında mı gerçekten, bu siviller emniyete mi mensup' sorumuza verilen cevap şey yapılabilirdi. Bu ülkede başka olaylar da oldu, kaçırma gibi. Bilemiyorsunuz. Bize kimlik göstermediler. Zaten telefonlarımızı dinliyorlar. O bilgiyi veren İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bizim nereye gittiğimiz bilgisini verebilir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.