BDP ile her görüşme sonrası terör eylemi gerçekleşiyor

BDP ile her görüşme sonrası terör eylemi gerçekleşiyor
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP ile hükümet yetkililerinin görüşme taleplerinin olduğu her zaman terör örgütü saldırılarının gerçekleştiğini söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, BDP ile hükümet yetkililerinin görüşme taleplerinin olduğu her zaman terör örgütü saldırılarının gerçekleştiğini söyledi.

Büyükler 2010 Dünya Halter Şampiyonası için dün Antalya'ya gelen Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugünde Döşemealtı ilçesi Kaymakamlığı'nı ve Döşemealtı Başkanlığı'nı ziyaret etti. Döşemealtı İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül'den ilçe hakkında bilgi alan Şahin, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

TBMM Başkanı Şahin, Hakkari'deki mayınlı saldırının BDP'li temsilcilerin hükümetle görüşme talebi sonrası olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin sıkıntılı sorunları çözmek için ne zaman BDP'li yetkililerle hükümetin görüşe talebi bulunduğunda mutlaka bir terör eyleminin meydana geldiğini söyleyen Şahin,  bu görüşme talepleri sonrası hep terör eylemi olmasının hem devlet yetkililerinin hem de kamuoyunun dikkatini çektiğini vurguladı.

Bir gazetecinin, 'Terör örgütü terörün bitmesini istemiyor mu?' şeklindeki sorusu üzerine Şahin, Türkiye'nin huzura kavuşmasından bazı kesimlerin rahatsız olduğunu düşündüğünü ifade etti. Bu tür konuların mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Ali Şahin, "Ancak bunun mutlaka açıklığa kavuşturulması delilleriyle ortaya konulması bu eylemi yapanların tespit edilerek konuyu farklı yönlere çekmek isteyenlerinde tekzip edilmesi gerekir."dedi. Yetkililerin ne zaman masa başına oturup bazı konuları çözüm noktasına getirdiklerinde terör eylemleri olmasının arka planında ne yattığının araştırılması gerektiğini söyleyen Şahin, "Bu eylemleri kim yapıyor bunların açıklıkla ortaya çıkarılması gerekir. Sanıyorum bu konuda ciddi bir çalışmada var. Mutlaka kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılır diye düşünüyorum" diye konuştu. 

"AYASOFYA HRİSTİYAN MABEDİ DEĞİLDİR"

Yunanistan'da bir gurup Amerikalının Ayasofya Camisi'nde ayin yapma talebinin sorulmasını da cevaplayan Mehmet Ali Şahin, bu tür teşebbüste bulunanların iyi niyeti olmadığını vurguladı. Ülkede huzursuzluk meydana getirmek için bir takım konuların kaşıyarak gündeme getirildiğini kaydeden Şahin, "Ayinden vazgeçmiş olmaları da sanıyorum tepkilerin sonucudur."dedi. Ayasofya'nın Eminönü tapu sicil kaydının incelendiğinde Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı adına ait olduğunu belirten Şahin, "Vakıf senedinde o gayrimenkul hangi amaç için kullanılacağı yazılıysa o amaç için kullanılmalıdır. Ama orası bir Hıristiyan mabedi olmadığı vakıf senedinde açıkça yazlıdır." diye konuştu.

SEZEN AKSU'NUN ADINI KALDIRDIKLARI GİBİ BENİM ADIMI DA KALDIRIRLAR

Döşemealtı Belediye Meclisi'nde vatandaşlarla biraraya gelen Şahin, sorunları ve talepleri dinledi. Ayanlar Mahallesi Muhtarı Hasan Kalkay, ilçelerindeki caminin onarılmasını istedikten sonra bir mahallede Mehmet Ali Şahin Sokağı isminin verilmesini istediklerini söyledi. TBMM Başkanı Şahin ise bu talebe,  "Yok ilerde Sezen Aksu sokağı gibi sökerler." şeklinde gülerek cevap verdi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.