Baykal: Tartışmaların Çözüm Yeri Aile Meclisidir

Baykal: Tartışmaların Çözüm Yeri Aile Meclisidir
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir'de CHP'de yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı

Baykal “CHP bir ailedir. Aile meclisi içinde bu sorunlar halledilir. Partide genel başkanla ilgili bir sorun yoktur.” dedi.

İşte Baykal’ın açıklamalarından satır başları:

CHP türk siyasetinin en temel kurumlarının başındadır. CHP’Yle ilgili kaygı verici herhangi bir durum yoktur. Kendi aramızda tartışmalar olabilir. Ama bu tartışmaları herkes bilmelidir ki hiç kimse CHP’ye zarar verecek bir noktaya taşıyamaz.

CHP’liler partilerine yönelik sorumluluklarının bilincindedirler. Bu gerilim ortamı da derhal ortadan kalkacaktır. Güvenle herkesin CHP’ye sahip çıkması gerekir. Çizgimiz sağlamdır. Tartışmaların çözüm yolu bellidir.  Aile sorunlarımızı içimizde çözer, bir sonuca bağlarız.

GENEL BAŞKANLA İLGİLİ SORUN YOK

Bu konular partinin kendi içinde tartışıp çözeceği konulardır. Partide genel başkanla ilgili bir sorun yoktur. Genel başkan görevinin başındadır. Ona yönelik herhangi bir tartışma söz konusu değil. Partide MYK ve PM ile ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bunların bir kısmının hukuki bir kısmının siyasi sorunu var.  Bu tartışmaların çözümü de aile meclisidir. Aile meclisi bazen, aile üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşan. Bazen partinin yetkili organlarıdır parti meclisi.

Siyasette kırgınlık diye bir şey olmaz. Gergin anlarda dahi bir tartışma içinde olduğum arkadaşlarıma karşı, gönlümde bir kin duygusu olmadı. Hiçbir zaman tartıştığım arkadaşlarım hakkında olumsuz tek bir cümle söylemedim. Söylemedim çünkü iç dünyam bu değildi. Ben elimden geldiğince anlayışlı davranıyorum. Diğer arkadaşların da bu şekilde sürdürüyor olması çok önemlidir. Kimseyle küslüğüm kavgam yok.

CHP Türkiye için olağanüstü önemlidir. Vazgeçilmez bir konudur. Türkiye’nin çağdaşlaşması için öyledir. Ulusal bütünlüğü için öyledir. CHP Türkiye’nin en temel kurumudur. Onu gözümüz gibi sakınmak zorundayız.

Şu anda bir ileri dağınıklık ve suçlama ortamı çıkar gibi oldu. Ama bu geçicidir. Bunu aşarız, aşıyoruz, aşılmıştır. Hiç merak etmeyin.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.