Başbakan'dan CHP'deki Krize İlk Yorum

Başbakandan CHPdeki Krize İlk Yorum
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de yaşanan yönetim krizine gönderme yaparak, "Görüyorsunuz halk oylaması bitti.

 Muhalefet yeniden Ankara'ya kapandı. Hatta birileri de sadece partilerinin için kapandı. Milletin derdini bırakıp yine kendi derdine düştü" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 8 yıllık iktidarında umutsuzluk içinde devraldıkları Türkiye'yi bugün 'umudun Türkiyesi' haline getirdiklerini belirterek, yarım kalmış projeleri tamamladıklarını, bunun yanında sıfırdan başlattıkları projeleri de hızla bitirmek için çalıştıklarını söyledi. BU konuda samimi bir itirafta da bulunmak istediğini belirten Erdoğan, "Biz bir konuda başarısız olduk. Muhalefete tüm çabalarımıza, tüm gayretlerimiz, tüm mücadelemize rağmen büyük Türkiye vizyonunu kazandıramadık" dedi.

CHP'DEKİ YÖNETİM KRİZİNE GÖNDERME

Erdoğan, 8 yıldır bıkmadan, usanmadan muhalefetin Sivas'ın ötesine geçmesini, Ankara'dan dışarı çıkmalarını, Anadolu'yu gezmelerini istediğini belirterek CHP'de son günlerde yaşanan yönetim krizine de gönderme yaptı. Erdoğan, "Diyeceksiniz ki, halk oylaması sürecinde çıktılar, gezdiler. Mesele o günlerde gezmek, dolaşmak değil, her an Türkiye'yi dolaşmak. Siyasetçinin görevi bu. Parlamentoda ülkemiz için attığımız adımlarda hiçbir zaman yanımızda olmadılar. Her zaman estek, köstek oldular. 'Nasıl olur da bunun önünü keseriz, bu iş yapılmaz'ı düşündüler. Ülkenin menfaati var diye destek vermediler. Dünyada muhalefet bu anlayışla hareket etmez. Eğer ülkesinin çıkarı varsa, gelir seve seve desteğini verir. Ama bizde tam aksi.

İşte görüyorsunuz halk oylaması bitti. Muhalefet yeniden Ankara'ya kapandı. Hatta birileri de sadece partilerinin için kapandı. Milletin derdini bırakıp yine kendi derdine düştü. İnşallah bir gün Sivas'ın da ötesin geçerler, inşallah bir gün Iğdır'ın, Hatay'ın, Edirne'nin de ötesine giderler. İnşallah içerden Türkiye'nin nasıl göründüğünü, dışarıdan nasıl göründüğünü görme, duyma, hissetme imkanına kavuşurlar.

Biz 8 yıl boyunca bunu başarmak, muhalefeti yollara düşürmek için çok çalıştık. Aynı şekilde çalışacağız ve inşallah bu konuda da başarılı olacağız."

"MUHALEFET BİZİ YURT DIŞINA ŞİKAYET EDİYOR"

Muhalefetin yurt dışına kazara çıktığı zaman da 'Acaba AK Parti iktidarını yalan yanlış beyanlarla nasıl şikayet ederiz', onun derdinde olduğunu ifade ederek, "Bunu da şikayet ettikleri kişilerden duyuyoruz. 'Siz bizi nasıl görüyorsunuz?' dediğimizde, 'Herkese Tanrı bu tür muhalefet versin' diyorlar.

Bu millete hayal kırıklığı yaşatmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Eğer yanlış yaparsak, eğer o emaneti gerektiği gibi korumazsak, eğer milletin emanetine halel getirirsek, sadece Mardin, Trabzon, Mersin, Sivas, Manisa değil; Şam da hayal kırıklığı yaşar, Beyrut da, Gazze, Saraybosna, Usküp, Priştine, Prizen, onlar da hayal kırıklığı yaşarlar.

Eğer hedeflerden saparsak, eğer kibre, gurura yenilirsek, eğer tevazudan ayrılırsak, biliniz ki, sadece Bitlis'in, Şırnak'ın, Giresun'un, Ordu'nun, Edirne'nin çocuklarının değil, Bağdat'ın, Kabil'in, Mamuşka'nın çocuklarının da gözlerindeki umut ışığı eksilir.

Çünkü tarih bizi bu coğrafyada bizi birbirimize kardeş eyledi. Bizim bu coğrafyada tarih boyunca kaderimiz ortak çizildi. Tarih boyunca birlikte üzüldük, birlikte sevindik. İşte bugün de birlikteyiz. Bugün de biz ve beraberiz. Hiç kimse bundan rahatsız olmasın, kimse endişe duymasın. Kimse bu yakınlığı bu yakınlığı, bu muhabbeti farklı yerlere çekmeye çalışmasın. Su yatağında akar ve şu anda Türkiye kendi mecrasında geleceğe doğru ilerliyor. Barış, adalet, birbirine hoşgörü, uluslar arası hukuk ve refah bizim dış politikamızı şekillendiren ilkeler. Bugün Türkiye bu ilkelerini tam anlamıyla hayata geçiriyor, bölgede bir barış unsuru ve barışı güçlendirici bir ülke olarak vazife yükleniyor".

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.