Başbakan'a Yüklendi

Başbakana Yüklendi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adap ve seviye konusunda kendileriyle boy ölçüşemeyeceğini belirtti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 'Taksim'deki bomba neyse açılım da odur' şeklindeki sözlerine Başbakan Erdoğan'ın verdiği sert karşılığa cevap verdi. AK Parti iktidarı döneminde demokratikleşme diyerek etnik bölücülüğün, özgürlük diyerek canilerin cüret kazanmasına ortam hazırlandığını, bunları da ileri demokrasi maskesiyle örtme kurnazlığına şahit olunduğunu söyleyen Bahçeli, Türk milletinin birlikte yaşama ülküsünün AK Parti hükümetinin elinde bir oyuncak haline dönüştüğünü ve etnik kimliklerin özgürleşmesi için büyük bir gayret gösterildiğini söyledi.

Her mesele ve üzerinde durulması gereken her sorunun Başbakan Erdoğan'ın sinirli ve asabi siyaset tarzı yüzünden cepheleşmeleri teşvik ettiğini ve toplumsal yapıyı birbirinden ayırdığını ifade eden Bahçeli, "Bugün bize üslup ve hoşgörü dersi vermeye çalışan Başbakan'ın bunlardan ne kadar nasipsiz olduğu herkesin bildiği gerçeklerdir. Bizim üslubumuzdan şikayet eden Başbakan'a hatırlatmak isterim ki, eğer edep ve izandan mahrum birisi varsa, o sözleriyle her şeyi gözler önüne seren kendisinden başkası değildir. Hırçın ve vicdandan azade bir siyaset anlayışının yegane sahibi yine aynı Başbakan'dır. Çiftçimize 'ananı da al git' diyen, şehide kelle, katile sayın diyen bir şahsın bize seviye dersi vermesi mümkün değildir, haddi de olmayacaktır" diye konuştu.

Özellikle bugünlerde iyice su üstüne çıkan terör örgütüyle görüşmeleri daha önce ifşa ettiklerinde bu iddialarını şerefsizlikle, alçaklıkla suçlayacak kadar ağzı bozuk olan birisinin birden bire masum bir rol takınmasının içine düştüğü iki yüzlülüğü göstermesi bakımından anlamlı olduğunu söyleyen Bahçeli, bu tükenmiş ruh halinin siyasi haysiyet ve kalite açısından nasıl bir geri seviyede bulunduğundan artık şüphelerinin kalmadığını belirtti.

Başbakanlığı asma ve kesme yeri olarak gören ve küçücük çocuklara bu şekilde öğüt veren, en galiz hakaretleri peşi sıra siyasi muhataplarına sıralayan, iftira ve çamur atma konusunda kimsenin boy ölçüşemeyeceği kişinin de Başbakan Erdoğan olduğunu dile getiren Bahçeli şöyle konuştu:

"Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını yapan bu zatın sahip olduğu siyasi nezaket ve saygı konusundaki sicili, bize tavsiye vermeye asla yetmeyecektir. Adap ve seviye konusunda bizimle boy ölçüşmesi söz konusu dahi olmayacaktır. Bizim Başbakan Erdoğan'dan öğreneceğimiz bir şey de yoktur. Önerim, bir bildiği ve inandığı varsa kendisine saklamasıdır ve fitne saçan diline hakim olmasıdır. Milletimizi zifiri karanlık bir ortama sürükleyen Başbakan'ın marazi ve çelişkilerle dolu siyasi zihniyeti, Milliyetçi Hareket'in şerefli ismini ve aziz mensuplarını ağzına almasıyla düzelmeyecek ve aklanmayacaktır. Siyasetimizin öznesi olan insanımızın mutluluğu, güvenliği ve esenliği uğruna, muhatabımız kim olursa olsun doğruları yüzüne söylemekten, gerçekleri haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Başbakan'ın iftiralarının ve yaymaya çalıştığı fesadın bu haliyle milletimizde sonuç bulması ve karşılık görmesi mümkün değildir.

İnanıyorum ki siyaseti kirleten ve erozyona uğratan bu şahsın bizi karalamaya çalışmasına, hoşgörü ve erdemden bahsederek asıl suratını gizlemeye çabalamasına aziz milletimiz kanmayacak ve bu işgüzarlığı misliyle kendisine ödetecektir. Partimize yönelik olarak kullanılan kötü sözlerin mutlaka hesabı sorulacak, gönül veren milyonlarca kardeşimiz, bu sinsi siyaset bezirganlığının haddini mutlaka bildirecektir."

Parti olarak misyonlarının devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğini, birlik ve bütünlüğünü, hak ve menfaatlerini korumak, büyük Türk milletinin milli ve manevi değerleriyle tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bunun dışında bizi kendi pis gündemine çekmek isteyenler, kavga ortamına çekmeye çabalayanlar amaçlarına ulaşamayacaklar ve körükledikleri hizip ve nifak dumanında boğulup gideceklerdir" diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.