Başbakan Partisinin Grup Toplantısında Konuşuyor

Başbakan Partisinin Grup Toplantısında Konuşuyor
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI:

Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyor milletçe şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Biz hayatta sadece üç kişinin elini öperiz. Anne, baba ve öğretmenler. Her birinin ellerini tek tek saygıyla öpüyoruz. Eğitim sisteminde tarihi adım attık. Dün başlattığımız Fatih projesi ile şimdi artık okullara değil, sınıflara bilgisayar ve interneti ulaştırma aşamasına geldik. Kara tantaya artık veda ediyoruz. Biz göz boyama peşinde değiliz. Ne aldanan ne aldatan olacağız.

İktidarda bulunduğumuz sürece toplamda 237 bin 621 öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Çıkıp da 'üniversitelerden mezun olanları niye öğretmen ataması yapmıyorsunuz?' diyenler bu rakamlara baksın. Biz 70 kişilik sınıflarda okuduk. Hamdolsun 30 kişilik sınıflar hedefledik. Anadolu'nun bazı yerlerinde 15 kişiye düştü. Derslik sayısını artıracağız. Sadece 2010 yılında ataması yapılan öğretmen sayısı 40 bin.

Ek ders ücretiyle birlikte maaş artış oranı yüzde 85 oldu. Verdiğimiz zamları enflasyon oranının üstünde veriyoruz. Birileri atamaları yapılmayan öğretmenleri fırsat bilerek sömürü yapıyor. Hodri meydan. Muhalefet eğitim için ne yaptı? Öğretmenler için neler yaptılar anlatsınlar. Projelerini açıklasınlar. Hatta ileri gidiyorum. Varsa hayallerini anlatsınlar. İkna odalarını bu ülkenin evlatları görmüştür. Sıkılmadan ikna odaları yok diyor. Gerçekler ortada. Öğrenciler ortaya çıkıyor. CHP geçmişiyle hatta bugünüyle yüzleşmeli ve değişimi istemeli.

Açılım karşısında nasıl uzlaşmaz tutum izledikleri Meclis kayıtlarında yer alıyor. Hangi iftiraları bize yakıştırdıklarını yaşadık ve gördük. CHP yönetiminin 7 ay öncesine kadar Kürt meselesine nasıl baktığı gayet iyi biliniyordu. BDP ile CHP'nin platonik aşk yaşadıkları bayram ziyaretlerinde ortaya çıktı. Küllenen aşkın CHP ile BDP'yi hangi hülyalara sevk edeceğini hep birlikte göreceğiz?

AK Parti Doğu meselesine siyasi kaygıyla değil, samimiyetle insanı öne çıkaran anlaşıyla yaklaşıyor. Diyarbakır'da farklı İzmir'de farklı konuşmuyor. Seçim öncesi farklı sandık sonrası farklı konuşmuyor.Çarşı pazar dolaşmalarını görünce memnun oluyoruz. Asıl olan şekil değil ruhtur özdür. Taklit asıl olanı orjinal olanı yaşatır. Asıl olan millete gönlünü açmak milletin hissiyatını kendi hissiyatı yerine koymaktır.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.