Başbakan Grup Toplantısında Konuşuyor

Başbakan Grup Toplantısında Konuşuyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşuyor.

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI:

Türkiye seçim atmosferine tam manasıyla girmeden önce milletimiz için önem arz eden yasaları kampanyaya kadar inşallah çıkaracağız. Önümüzde 2 hafta  sürecek bir bütçe maratonu duruyor. İnşallah ay sonunda onu da tamamlamış olacağız. Seçim öncesinde Meclis kapanan kadar her saati, dakikayı değerlendirerek millete hizmet etmeye devam edeceğiz

Kosova’da şahit olduğumuz manzaranın ardından Lübnan’da gördüğümüz ilgi, Türkiye’nin dış politikadaki başarısını bir kez daha teyit etmiş oldu. Lübnan ziyaretimiz hem dış politikamızın bölgede yarattığı olumlu etkiyi görmemiz hem de ilişkileri daha geliştirmemiz için son derece verimli geçti.

Tıpkı Lübnan’da olduğu gibi Libya’da da büyük ilgi ve teveccühle karşılandım. Sokaklara taşan coşku ve heyecan halklar ve ülkeler arasındaki yüz yıllık uzaklığın aslında ne kadar manasız olduğunu gösteriyor.

Türkiye gibi bir devlet komşularına, çevresine, bölgesine ilgisiz kalamaz. Büyük devlet olmak büyük düşünmek demektir. Kimse kendi çapsızlığını, vizyonsuzluğunu, bölgesel ve küresel bir güç olma gayretlenin önünü engel olarak koyamaz.

Son iki hafta sonunda rektörlerle yaptığımız toplantılarında ifade ettim. Bu ülkede irtica tehdidi var diye Arapça Dili ve Edebiyatı, Komünizm tehlikesi var diye Rus Dili ve Edebiyatı bölümleri kapatıldı. Arap metinleri İngilizceden çevriliyor. Bildiğiniz Muhammet’e Mohammad deniyor.

Türkiye dış politikada ezberleri bozdu bozmaya da devam edecek. Kim hangi yaftayı yapıştırırsa yapıştırsın. Bölgemizde adalet ve dayanışmadan öte hiçbir gayemiz yok. Haksız olana mertçe çıkıp haksızsın dedik. Buna devam edeceğiz. Dış politikada çıkarlarımız gözettiğimiz kadar insanlığı vicdanı hakkı hukuku gözetmeye devam edeceğiz.

Bu ülkenin dış politikasını sadece millet benimser. Milletten başka kimse bu ülkeye rota çizemez. Bugün yardıma muhtaç kim varsa oradayız. Türkiye artık alan el değil veren el olmuştur.

Haiti, Şili, Darfur, Pakistan, Irak, Gazze, Lübnan’a Somali’ye ulaştık. Ayın anlayışla İsrail’deki orman yangınına ulaştık. İsrail’le sorunlarımız var diyip ormanların yanmasına insanların ölümüne seyirci kalamazdık bu ne insanlığa yakışır ne de bizim manevi değerlerimize uygun düşer.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.