Başbakan Erdoğan: Dersim'i CHP bombaladı

Başbakan Erdoğan: Dersimi CHP bombaladı
Biz statükoya aldanmıyoruz. Bizden öncekiler gibi 'böyle gelmiş böyle gider' demiyoruz.

Sizin bize yüklediğiniz emaneti namusumuz, şerefimiz biliyor, yere düşürmüyoruz.

Artık çevresini seyreden vagon bir Türkiye yok. Artık lokomotif bir Türkiye var. Türkiye'yi darbelerin gölgesinden kuratıyoruz. Daha özgür, daha güçlü bir Türkiye için adım atıyoruz.

Biz bu ülkenin asıl sahipleriyiz, darbe anayasalarından milletimizi kurtarıp milletin anayasasını egemen kılmaya mecburuz. Bu millete yakışan budur.

Millet adına ama millete rağmen karar verdiler. Egemenelik kayıtsız şartsız milletindir dediler, ama karşılarına farklı çıktılar. Benim çiftçime, köylüme, göbeğini kaşıyan dediler, bidon kafalılar dediler. 22 Temmuz'dan sonra ne dediler. Sahillerde hep CHP kazandı, AKP kaybetti dediler. Sahillerden bu ülkenin kaymak takımını ifade ediyorsanız doğrudur. Hayırlı olsun diyorum ben. Bu ülkenin emeklisi, çiftçisi, köylüsü, işçisi, memuruyla 81 ilde 81 belediye başkanı çıkarmaktan memnunum, mutluyum. Biz Türkiye'nin belli bölgelerinde değil her yerinde varız. Cumhurbaşkanını seçeceğiz dedik, bizden önce nasılsa öyle seçeceğiz dedik. Seçemezsin dediler. Çetelerle mücadele edeceğiz dedik, avukatıyız dediler. Karanlık senrayoları deşifre edeceğiz dedik, bize dokunmayın dediler. Bu ülkenin üzerindeki karanlık noktaları aydınlatacağız dedik, partimizin üzerine geldiler. Benim ülkemdeki başı örtülü kız çocukların üniversite kapılarından geri çevirdiler. Utanmadan sıkılmadan özgürlük dediler. Hani nerede özgürlük? Nice hayatları karattılar, nice umutları söndürdüler. TBMM'de MHP'yle elele verdik çbaşörütlü kızlarımızın eğitim özgürlüğünün önüü açalım dedik egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Paralamentodan geçrse tamam diye biliyorduk ya, 411 oyla geçti. arkadan ne oldu, anamuhalefet partisi lideri ne dedi, bu işi be çözerim dedi. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

DERSİM'İ CHP BOMBALADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Dersimli.. Dersim ile ilgili ne söylediklerini biliyorsunuz değil mi? Vergi vermediler diye Dersim'in köylerini kim bombaladı? Zamanının, o zaman ki Cumhurbaşkanı'nın emriyle... Kimdi? İsmet İnönü, CHP'nin başındaydı. Yani CHP bombaladı. 20 bin, 30 bin, 40 bin, 50 bin kişinin yargısız infaz edildiği söylenir. İnsaf ya. İşte sizin cemaziyelevveliniz bu. Gelin de siz bunu temizleyin önce.

Ramazan ayında muhalefetin hakaretleri durmuyor, küfürnameleri durmuyor. Ama biz onlara aynı şekilde cevap veremeyiz. Onların yalanları, hakaretleri onların olsun. Biz edebi adabı içerisinde siyasetimizi yürüteceğiz. Çünkü bizim aldığımız ders, terbiye bunu gerektirir.

Benim milletimizn çocukları televizyon başına geçip o kğfrleri,i o kahakaretlerii yalanları duymasınlar. Edepleri ahlakları bozulmasın. Siyaseti onların yalanlarından, çirkin üsluplarından, karalamalarından ibaret sanmasınlar. Onların o üslubu, ne kadar dar görüşlü olduklarını gösteriyor. CHP'den MHP'den böyle dar üsluplu olmayan, aklı başında başkanlar var görüyorsunuz istifa ediyorlar. Açık yüreklilikle 'evet diyeceğiz' diyorlar.

Sandıktan çıkan her evet oyu, CHP'nin BDP'nin işine yarayacaktır. MHP'li kardeşlerimi sakın bu oyuna gelmeyin. Bir dahaki seçimde kime oy vereceğin önemli değil burada bir siyasi partiye oy vermiyorsun. 27 maddesi değişen bir anayasa paketine oy veriyorsun. Geleceğimizi istikbalimizi inşallah koruyacağız.

Kimse hakkındaki özel bir bilgiden dolayı, etnik kimliğinden ya da bir özelliğinden dolayı artık mağdur edilemeyecek. Bu alkol alıyor, bu alevidir, bu sunnidir, bunun eşi başörtülü diye hiç kimse fişlenemeyecek. Şahsiyetimizi koruyan bu düzene evet mi?

İşçi kardeşim sendikaya artık üye olmakta zorlanmayacaksın. Memurun toplu görüşme hakkını kaldırıyoruz, toplu sözleşme hakkını getiriyoruz

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.