Bakan Yazıcı’nın Kocaeli Ziyareti
- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kocaeli'de AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı'nın 11. Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti İzmit İlçe Teşkilatı'nın 11. Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Bakan Yazıcı, yaptığı konuşmada, partililerin hafıza modunu yoklamak istediğini ve partililerin o modunun her zaman açık olması gerektiğini belirtti. 3 Kasım 2002'ye dehlizlerden, labirentlerden dolaşarak geldiklerini ifade eden Bakan Yazıcı, yıllarda Ankara'da ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde devletin kurumlarını şekillendiren bir mühendislik ekibi olduğunu söyleyerek, bu mühendislerin yol kesmek için çeşitli bahaneler uydurduklarını ve tuzaklar kurduklarını belirtti. Yazıcı şöyle konuştu:
"Bu partinin genel başkanına 6 Aralık 1997'de Diyarbakır'da yargılama oldu. Mahkum edildi, Pınarhisar Cezaevi'nde 4 ay yattı. Biz ona nerede güvenli infazı sağlayabiliriz diye Türkiye'yi dolaştık. Çok cezaevi dolaştık ve oradan çıktıktan sonra parti kuruluş çalışmaları devam etti. Bu defa da dediler ki; bunun mahkumiyeti var, parti kurucusu olamaz ve aynı durumda olan Hasan Celal Güzel'e vize verdiler. Biz de onu dikkate almak suretiyle 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kuruluşunu gerçekleştirdik."
"Geçmişini bilmeyenin geleceği karanlıktır" diyen Yazıcı, "Nasıl geldiğimizi bileceğiz" dedi. Türkiye'de her alanda değişim ve dönüşümü sağlayacak muazzam bir icraat gerçekleştirdiklerini belirten Yazıcı, partilere icraatlarını anlatmaları konusunda da tüyo verdi. Yazıcı şöyle konuştu:
"Size birileri AK Parti'yi anlatırken, icraatlarımızı anlatırken, 'ne yaptınız?' diye küçümseyerek bir soru yönettiğinde, zaman ayırın oturun. Deyin ki; 'konuyu sen seç.' 'Ulaşım mı istiyorsun, eğitim mi, sağlık mı, sosyal politikalar mı, bayındırlık mı, hak ve özgürlükler mi? Konuyu sen seç.' Konuyu seçsin ondan sonra bir soru daha yöneltin. Deyin ki 'Türkiye o konuda 3 Kasım 2002'dren önce ne durumdaydı, bugün ne durumda?' İşte aradaki fark AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdığı kazanımlardır."
Ayrıca, program öncesi Yazıcı'nın yanına oturan bir kadın, Yazıcı'ya hırka satmak istedi. Bakan Yazıcı bir süre konuştuğu kadına 100 TL verdi. Yazıcı, programın ardından salondan ayrıldı.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.