Bakan Kılıç, Siirt'teki Terör Saldırısında Yaralanan Olgaç'ı Ziyaret Etti
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 20 Eylül'de Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu'na yönelik saldırıda yaralanan Gülcan Olgaç'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Bakan Kılıç, "1990'lı yıllarda kadın, çoluk-çocuk demeden katliam yapanlar, son dönemde bebek katiline dönüştü. Ama bu millet onları asla affetmeyecektir" dedi.
20 Eylül'deki Siirt Polis Meslek Yüksekokulu'na yönelik saldırıda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Nergiz Evin (22), Zeynep Evin (31) ve Kevser Çekin (20) hayatını kaybetmişti. Saldırıda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç'ın kızı Gülcan Olgaç (27) ise ağır yaralanmış ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Gülcan Olgaç, ailesinin isteği üzerine Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne sevk edilir edilmez
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kendisini hastanede ziyaret etti.
Hastane ziyareti sırasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş tarafından karşılanan Bakan Kılıç, Gülcan Olgaç'ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ailesine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kılıç, hükümet ve bakanlık olarak Olgaç ailesine her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Bakan Kılıç, terör örgütünün son dönemde kan emici bir cinayet şebekesine dönüştüğünü belirterek, "Son olaylarda masum kadınların çocuklarımızın canına kastettiler. 1990'lı
yıllarda köy basıp, mezra basıp kadınların, çocukların, masum köylüleri katleden hainler şimdi ana karnındaki bebeklerin canına kasteder hale geldiler. Her biri bir bebek katiline dönüştü. Ama bu millet bunu affetmeyecektir. Hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Bunu en başta o bölgede yaşayan vatandaşlarımız affetmeyecektir. Çünkü bölge insanın canına malına kast etmekle kalmadılar. Bölgenin huzur ve güvenliğini ortadan kaldırmaya başladılar" dedi.
Terör örgütünün son dönemde öğretmenleri hedef almasının özel nedenleri de olduğuna işaret eden Kılıç, "Öğretmenleri kaçırmalarının özel maksatlar içerdiği anlaşılıyor. Buradan maksat, çocuklar okumasın, çocuklar adam olmasın, çocuklar analarının babalarının sözünü dinlemesin. Çocuklar dağı çıksın, adam öldürsün, cani olsun. İstedikleri budur. Ama bu millet ona da prim vermeyecek" diye konuştu.
Bakan Kılıç, Siirt saldırısında bir kızını kaybeden Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüssam Olgaç ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.