Bakan Kavaf Aydın'da

Bakan Kavaf Aydında
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Aydın, sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesi bakımından başarılı illerimizden bir tanesi” dedi.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Aydın’daki kamu kuruluşlarında bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Kavaf, Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti. Aydın Valiliği önünde resmi törenle karşılanan Kavaf, daha sonra valilik makamında Vali Coş ve protokol üyeleriyle bir süre sohbet etti. Ziyarete İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, AK Parti MKYK üyesi Semiha Öğüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve Vali Yardımcıları katıldı.

Ziyarette konuşan Vali Coş, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bağlı Aydın’daki hizmetlerin eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Hayırsever vatandaşlarımızın katlılarıyla oluşturulan Sevgi Evleri projemizde de bugüne kadar önemli bir mesafe kat ettik. İlimiz genelinde sosyal yatırımlarla birlikte diğer branşlarda da yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor. Önümüzdeki hafta ilimize gelecek olan Sayın Başbakanımız bu yatırımlardan tamamlanan 17 tanesinin açılışını gerçekleştirecek. Temeli geçtiğimiz günlerde atılan bin 500 yataklı yurt ve Kadın Doğum Hastanemizi de kısa sürede hizmete açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün yatırımlarını yerinde görmek ve sorunları incelemek için Aydın’da bulunduğunu açıklayan Bakan Kavaf da, “Aydın, sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve hizmet kalitesi bakımından başarılı illerimizden bir tanesi. Aydın’da 195 çocuk, 71 özürlü ve 230 yaşlıya hizmet veriyoruz. Ayrıca 6 bin 145 özürlü ve yaşlı vatandaşımızda Evde Bakım Hizmetleri’nden yararlanıyor. Bu kişilere hak kazanmalarının ardından 48 milyon 626 bin 323 TL harcanarak evde bakım hizmeti verildi. Ayrıca ailelerinin yanında bakımları sağlanan 646 çocuğumuza da 350 ile 500 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere toplam 2 milyon 711 bin 726 TL maddi yardım yapıldı” diye konuştu.

Bakanlık olarak yurt genelinde önemli toplumsal projeler yürüttüklerinin altını çizen Bakan Kavaf, şunları söyledi: “Bakanlığımız tarafından yürütülen soysak projelerden Aydın’da bin 960’sı kadın, 54’ü erkek ve 109’u da çocuk olmak üzere toplam 2 bin 123 kişi faydalanıyor. Aydın genelinde şuana kadar 4 tane Çocuk Sevgi Evini hizmete açtık. 1 yıl içerisinde bu evlerin sayısını artırmayı planlıyoruz. Bugüne kadar bu proje kapsamında 41 çocuğun barındığı İsabeyli Çocuk Yuvası’ndan 27 çocuğumuz evlere yerleştirildi. Proje tamamlandığında bu çocuklarımızın tamamını ev ortamlarına almış olacağız. Ayrıca il genelinde bugüne kadar bin 358 özürlüye kart vererek, onların düzenli bir maddi yardım almalarını sağlamış olduk.”

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.