Bakan Çubukçu hakkında suç duyurusu

Bakan Çubukçu hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen Genel Bşk. İsmail Koncuk, ailelerine kavuşmak için eylem yapan sözleşmeli öğretmenlere ceza verilmesi durumunda Türk Eğitim-Sen'in Türkiye'yi eylem alanına dönüştüreceğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerine ilişkin dün yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenleri tehdit ettiğini 'ayağınızı denk alın' mesajı verdiğini savundu. Bakan Çubukçu'nun sözleşmeli öğretmenleri açıkça tehdit ettiğini savunan Koncuk, "Bugüne kadar eğitimcilerin hak ve menfaatleri için mücadele eden, kölelik düzenine, yandaş kayırmaya, usulsüzlüklere, haksızlıklara karşı duran Türk Eğitim-Sen, bu noktada sözleşmeli öğretmenler için de her türlü girişimde bulunmuş, miting yapmış, onların haklarını yargıda aramış, sorunlarını her platformda dile getirmiştir. Sendikamızın bu tutumu bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir.

Bizler Nimet Çubukçu'nun sözleşmeli öğretmenler ile ilgili daha önceden söylediği sözlerden dolayı özür dilemesini ve samimiyetinin bir göstergesi olarak tüm sözleşmelileri kadroya almasını beklerken; ailelerine kavuşmak için dün eylem yapan öğretmenlere yönelik MEB tarafından yapılan açıklama büyük bir skandaldır. Hak aramak ne zamandan beri bu ülkede suç olmuştur? Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu sendikal haklardan haberdar değil midir? Milli Eğitim Bakanlığı hem suçludur, hem güçlüdür. MEB suçludur. Çünkü farklı statülerde öğretmen istihdamını getirerek, öğretmenleri kadrolu, sözleşmeli, ücretli şeklinde bölmüştür. Öğretmenleri eşlerinden, çocuklarından ayırmıştır. Öğretmenlerin haklarını gasp etmiştir. Onları, üç kuruşa muhtaç etmiştir. Sözleşmelileri kadroya alacağım diyerek yalan söylemiştir. MEB güçlüdür. Çünkü yaptığı tüm bu haksızlıklara rağmen öğretmenleri tehdit etmekte sakınca görmemiştir" dedi.

Koncuk, Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınmasıyla ilgili verdiği sözü yerine getirememesinden dolayı, bu sözün altında ezildiğini ve Bakanlığın da bu nedenle böyle bir açıklama yaptığını düşündüklerini belirterek, "Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlere dün ve bugün olduğu gibi yarın da destek olacak ve sahip çıkacaktır. Bu noktada sendikamız, sözleşmeli öğretmenlerin hakları için her türlü eylemi meşru görmektedir. Bir hukuk devleti olan

ülkemizde, kanunlardan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Hiç kimse, hiçbir kurum buna engel olamayacaktır. Sözleşmeli öğretmenleri tehdit eden MEB şunu bilmelidir ki; eylem yapan sözleşmeli öğretmenlere gözdağı için ceza verilirse, Türk Eğitim-Sen Türkiye'yi eylem alanına dönüştürecektir. Ayrıca Türk Eğitim olarak, öğretmenleri tehdit eden, sendikal ve demokratik hakların kullanılmasını açıkça engelleyen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusunda da bulunacağız" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.