Bakan Çelik'ten Ramazan Tavsiyeleri

Bakan Çelikten Ramazan Tavsiyeleri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnsanların fabrika ayarları bozuldu. Çare, 11 aynı sultanı Ramazanda düşünüp, 12 ayı sultan ayı olarak yaşamaktır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "İnsanların fabrika ayarları bozuldu. Çare, 11 aynı sultanı Ramazanda düşünüp, 12 ayı sultan ayı olarak yaşamaktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı'nın 11 ilde gerçekleştirdiği iftar yemeği, Bursa'da Müftülüğün organizasyonu ile BESOB Tesisleri'nde gerçekleştirildi. İhtiyaç sahipleri ile sanayicileri buluşturan yemeğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye Diyanet Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, işadamları Hüseyin Özdilek, Şükrü Şankaya, ilçelerden ve çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan ayının insanın bakıma alındığı, kendini yenilediği bir ay olduğunu kaydetti. Ramazan'ın "Kendine gel ve insan olduğunu unutma" anlamına geldiğini ifade eden Çelik, Somali'de yaşanan drama değindi. Birilerinin atıklarının başkası için bayram yiyeceği gibi olduğunu belirten Çelik, "Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir ortamda insan mutlu olabilir mi? Bunları düşünmemiz gerekiyor. Hayatı tanımak için Ramazan ayı son derece önemli. İnsanların fabrika

ayarları bozuldu. Teknik talimnameyi insanlar kullanmaktan vazgeçti. Fabrika ayarlarından vazgeçince işte bu toplumsal sıkıntılar başladı. Çare, 11 aynı sultanı Ramazanda düşünüp, 12 ayı sultan ayı olarak yaşamaktır. Ne mutlu ayları sultan ayı olarak yaşayanlara" dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Somali için yapılan kampanyaya herkesin destek verdiğini belirterek, Ramazan ayının rahmet ayı olarak değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük de, böyle bir iftarda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz ise, burada verilen yemeğin farklı olduğunu ifade ederek, "Değişik mahallelerinden, ilçelerden, illerden gelen insanlarla beraber şehrimizin bürokratları ve sanayiciler ile birlikte bir iftar yapıldı. Bugün çok gururluyuz. Çok güzel, etrafa mesaj verecek bir yemek oldu. Şehit ailelerimiz, Roman kardeşlerimiz burada. Yemek böyle olur.

Yani yemekler belli insanların bir araya geldiği değil; karma, değişik yerlerden gelen insanlarla yemeğin daha güzel olduğunu sanki insanlara göstermek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.