Bahçeli'den çok sert eleştiriler

Bahçeliden çok sert eleştiriler
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda partililerle bayramlaşan Bahçeli, salonu dolduran kalabalığa seslendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan, Siyasette tutunmak adına neleri göze alabileceğini herkese göstermiştir. Başbakan Erdoğan, referandum kampanyasında yalan, karalama, istismar ve aldatmacaya dayanan seviyesiz ve ucuz bir stratejiyle Türk milletinin karşısına çıkmıştır. siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Başbakan'ın kampanyası, bütün ahlaki ölçü ve ayarların kaçtığı bir siyaset iddiasına dönüşmüştür" dedi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda partililerle bayramlaşan Bahçeli, salonu dolduran kalabalığa seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Başbakan, Siyasette tutunmak adına neleri göze alabileceğini herkese göstermiştir. Örnekleri görülmemiş bu propaganda dönemine iktidar zihniyetinin hiçbir ahlaki kaygı gözetmeksizin elindeki devlet imkanlarını sonuna kadar kullandığı, hür demokratik tercihlerin hükümet tarafından açıkça tehdit edildiği, kamu imkanlarının alabildiğine istismar edilerek kullanıldığı, kutuplaştırılmış medya gücünün taraflı yayınlarla vatandaşı yönlendirmeye çalıştığı, devlet kurumlarının açılış törenleriyle AK Parti'nin açık hava toplantılarının birlikte yapılmasından asla hicap duyulmadığı, valilerin, kaymakamların ucuz siyasetin emrine girmeleri için baskıların yapıldığı, karalama, iftira, argo, tahrik ve hatta aşağılamaya varan kirlilik hepimizin gözü önünde cereyan etmiştir" dedi.

Devlet Bahçeli, sis perdesinin aralandığını ve karanlık resmin parçalarının birer birer yerine oturmaya başladığını ifade ederek, "Başbakan Erdoğan, referandum kampanyasında yalan, karalama, istismar ve aldatmacaya dayanan seviyesiz ve ucuz bir stratejiyle Türk milletinin karşısına çıkmıştır. Her çirkinliği utanmadan sergilemiş, yıllardır devam eden istismar politikalarının tahribatı, yaşanan gerilim politikalarıyla bir kez daha gözler önüne serilmiştir. İhanet projelerinin amaçları, hedefleri ve yol haritası ile Başbakan'ın gerçek niyetleri de bu süreçte olağanca çirkinliğiyle ortaya çıkmıştır. Değerler üzerinden çatışmacı siyaset geleneğinin inatla sürdürülmek istendiği bütün açıklığıyla görülmüştür" diye konuştu.

Toplum içinde gerginliklerin artış gösterdiğini öne süren Devlet Bahçeli, Erdoğan'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"İftiraya sarılan sahte demokrasi havarisi rolü oynayarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Başbakan'ın kampanyası, bütün ahlaki ölçü ve ayarların kaçtığı bir siyaset iddiasına dönüşmüştür. Karşımızda, küfür edebiyatıyla nafile çırpınan çaresiz bir zihniyet bulunmaktadır. Başbakan'ın gündeminde siyasi kirlilik, güvenlik sorunları, terörle mücadele, ülkenin birliği yoktur. Başbakan'ın defterinde artan şahadetler, büyüyen mağduriyetler, gözü yaşlı analar hiç yoktur. Başbakan Erdoğan'ın yapmaya çalıştığı şehitler üzerinden müzakereleri utanmadan sürdürmek, gerginlik ve çatışmadan beslenen siyasetini güçlendirmek. Milletimizi ayırarak liğme liğme etmek, Türk milletinin gözbebeği MHP ve ülkücülere saldırıda bulunmaktır. Biz Başbakan Erdoğan'ı artık tanıyoruz. Bu zihniyetin düştüğü çukurun farkındayız. Kim Türk milletinin düşmanı ise, elbette ki milliyetçi hareketi de düşman bilecektir. Kim yurdumun birliğine göz dikecekse, elbette ki önce milliyetçileri, önce ülkücüleri hedefine alacaktır."

Partisinin tüm eleştiri ve saldırılara rağmen ayakta durduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Bir gün bizimle uğraşan alçaklar, şayet artık etrafımızda dolaşmıyorlarsa, unutmayalım ki, ülkücülük ve ülkücüler üzerinde yürütülen fitne ve fesat eğer son bulmuşsa, işte o zaman ihanetin bile ciddiye almadığı sıradan bir topluluğa dönüşmüşüz demektir. İşte o zaman ülkemizin yıkılmadık hiçbir değeri, ayakta duran hiçbir temeli kalmamış demektir. İşte o zaman Allah muhafaza Türkiye bölünmüş, Türk milleti dağılmış, hain emeller isteklerine ulaşmış demektir. Çok şükür hala ayaktayız. Çok şükür ayakta kalmış son kale olarak hala varız ve tıpkı ceddimize yakışır şekilde şer odaklarına hala korku salıyoruz. Washington'da Amerikalı ama Ankara'da bir türlü Türk olmayanlara inat, kendisine eski diyenlere inat var olacağız ve var olmaya devam edeceğiz. Okyanus ötesinden Müslüman katliamına alkış tutan, başı dışarıda, gövdesi içeride işbirlikçi yerli lobilere bu duruşumuzu hatırlatmak istedim" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.