Bahçeli: Mutlaka sandığa gidin

Bahçeli: Mutlaka sandığa gidin
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de herkesin sandık başına giderek oyunu kullanmasını isteyerek "12 Eylül günü çok özel engeller yok ise mutlaka sandığa giderek tercihiniz ne ise o tercih doğrultusunda oylarınızı kullanmalısınız. Çünkü bu ülke s


Atatürk Alanı'nda partisi tarafından düzenlenen referandum mitinginde konuşan Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Böyle bir dönüm noktasında sağlıklı bir halk oylaması yapılabilirse elde edilen sonuç her türlü tartışmadan uzak tutulur ve böylelikle Anayasa'daki demokratik hakkınızı kullanmış olursunuz. Özellikle sandığa giderek tercihini belirleyen vatandaşlarımız mutlaka oylarının da sahibi olmalıdır. Onun üzerinde oynanabilecek her türlü hileyi fesadı yanlışı, düzeltmek sizlerin elindedir."

Hazırlanan Anayasa'nın Recep Tayyip Erdoğan Anayasası ve AK Parti dayatması olduğunu kaydeden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Meclis'te özellikle 2007 milletvekilliği sonrası yaklaşık yüzde 47 oyla 341 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen ve tek başına iktidar olma imkanını bulan AK Parti yönetimi uzlaşma zemini arayacağı yerde kendisine göre bir çalışma başlatarak bugünkü aşamaya Türkiye'yi getirmiştir. Özellikle 2007 seçim sonrası 7 bilim adamıyla bir araya gelerek oluşturulan bir bilim kurulu yeni bir anayasanın yazılımıyla görevlendirilmiş, bu 7 bilim adamının uzun çalışmaları sonrası Sapanca'da bulunan bir otelde AK Parti yönetimine sunulmuş ve böylelikle bir anayasa değişikliği Türkiye'nin gündemine taşınmış. Ancak o günden bugüne kadar bilim adamlarının hazırlamış olduğu anayasa metni taslağı üzerinde herhangi bir uzlaşma zemini aranmamış, tartışma birden durdurulmuş ve ötelenmiş, belli bir süre geçtikten sonra bu taslakla bağdaşmayan ufak tefek benzerlikler içeren ama AK Parti yönetimi tarafından aynen TBMM'ye sunulan başlangıçta 29 maddeyle yeni bir anayasa değişikliği yani 82 anayasası üzerinde 17 değişiklik yapmak üzere bir paket sunulmuştur. Bu Anayasa Komisyonu'na gelmiştir, oradan hızlı geçmiş, genel kurula sunulmuştur. Mart ayı içerisinde. Bu anayasanın değişiklik kapsamı altında başta AK Parti milletvekillerinin dahi bilgi sahibi olduğu kanaatinde değilim. Bir avuç parti yöneticisi sayın başbakan ve bir kısım danışma heyetiyle böyle bir değişiklik aniden meclis gündemine getirilmiş, hiçbir şekilde diyalog kurma, uzlaşma arama hiç yapılmamış. Siyasi partilerin varlığı kabul edilmemiş, onlar hiç dikkate alınmayarak sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin dayatmasıyla bir anayasa değişikliği Türkiye'ye muhatap kılınmıştır. Şimdi bu gerçek üzerinde durduğumuz vakit bu anayasaya uzlaşmaya dayalı bir anayasa diyebilir miyiz. Bu anayasaya milletin anayasası sizin anayasanız diyebilir miyiz. Öyleyse bu anayasanın bir adı olacaksa bu Recep Tayyip Erdoğan anayasası ve AK Parti dayatmasıdır."

"Trabzon'da bölmeye karşı bölünmemek için elimizden geleni yapacağız" diyen Bahçeli, MHP'nin ülkenin bölünmesinden yana olmadığını söyledi. Bu tehlikeli gidişatın farkına varmak gerektiğini anlatan Bahçeli, "Hayıra vesile olabilecek bir uyarıyı yapmamız lazım. İşte MHP bu gerekçelerle hayır verilmesinden yanadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, mitingin ardından iftara kadar dinlenmek üzere oteline geçti.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.