Bahçeli, ’Ak Parti'den cevap bekliyorum’

Bahçeli, ’Ak Partiden cevap bekliyorum’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD askerlerinin Irak'tan çekilmesi ile birlikte Türkiye'nin hangi konumda olduğunun AK Parti tarafından açıklanması gerektiğini söyledi.

Bartın'da katıldığı iftar programında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin Irak'tan çekilmesinin ardında yatan gerçeklerin kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini anlattı. Bahçeli, konuşmasında şunları söyledi: "ABD askeri nereye taşınacak, kime gönderilecek, Kandil'in emrine ne kadar bırakılacak? Eğer Türkiye üzerinden gidilmesi gerekiyorsa bunlar Türkiye'nin neresine konulacak ve gelecekte bir başka nükleer enerji veya silah meselesi ile bir başka gerginlik hudutlarımız çevresinde gelişirse bu hangi amaçla hangi ülkeye kullanılacak?"

Bunların şu an için soru işareti olan konular olduğunu anlatan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "Birden oluştu halbuki biz neyi tartışıyorduk? Biz anayasayı tartışıyorduk. Nasıl tartışıyorduk? Şu kadar evet şu kadar hayır çıkması için. Bütün siyasi partilerin düşünceleri doğrultusunda bir kampanya yürütüyor. Ama bu arada birden olaylar gizliden gizliye değişmeye başlıyor. İşte burası düşündürücüdür. Acaba bu Anayasa değişikliği tartışmasının Recep Tayyip Erdoğan tarafından aşırı derecede gerginlik oluşturarak üslup bozukluğuyla değişikliği bir tartışma haline getirdiği bu kargaşa içerisinde altta ne oluyor? Bu millet öğrenmek mecburiyetindedir bu çok önemlidir."

Irak'tan çekilirken hangi yol kullanılacağını soran Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çok önemlidir. Türkiye buradan Amerika Birleşik Devletleri'nin ileri hedeflerini yine yandaş bir konuma getirip bir 'Eks Başkanlık Kavramı' altında Türkiye'yi bir başka sıkıntıya koyabilecek bir duruma düşürülmemelidir. Burayı çok ikaz etmek lazım. Olayları sadece 'Şu madde için evet, şu madde için hayır' gibi konularla ele almamak lazım. Anayasa değişikliğinin gündeme getirildiği, bu değişikliğin gerekçenin bir açılıma bağlandığı, açılımdan bugüne terörün tırmandığı ve terör tırmanırken işaretlerin tamamen demokratik özellik veya Türk Bayrağı'nın yanında başka paçavraları da bayrak diye takdim eden alçaklığın Türkiye'de yeri yoktur."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "O zaman tekrarlıyorum. anlaşılması için tekrarlıyorum. AKP'den cevap bekliyorum. Ateşkes ile beraber 31 Ağustos'ta Irak'tan ABD askerleri çekilirken Türkiye hangi konumda olacaktır? Bunların bir tesadüf mü olduğu, yoksa başka bir hesapların olduğunun anlaşılması gerektiğini kamuoyuna duyurmak mecburiyetindeyiz" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.